Agenda de concert Înapoi

Colegiul Național de Arte 'Dinu Lipatti' sărbătorește 70 de ani de muzică

Publicat: luni, 11 Martie 2019 , ora 13.56

Primul liceu de muzică din România își invită prietenii să celebreze împreună cele 7 decenii de activitate, cu o serie de evenimente ce debutează pe 24 martie, la Ateneul Român, cu un concert vocal simfonic susținut de elevi, profesori și absolvenți.

"Ne străduim să le oferim elevilor noștri nu doar excelența în muzică, actorie și în artă, în general, ci mai ales îi încurajăm să-și descopere și să-și depășească limitele, să-și atingă potențialul și să ajungă oameni împliniți, uman și profesional. Măiestria artistică merge mână în mână cu cultura generală, inteligența emoțională și încrederea de sine, iar profesorii noștri sunt conștienți de impactul profund formator pe care îl au asupra tinerilor aflați în pragul maturizării" a declarat dna Venera Babeș, directorul Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti.

Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", care a luat numele marelui muzician român în 1990, a dat lumii artistice nume mari ca Gheorghe Zamfir, Maria Tănase, Viniciu Moroianu, Liliana Ciulei, Mihaela Martin, Marin Cazacu sau Angela Burlacu-Gheorghiu, pentru a numi doar câteva dintre cele peste 300 de nume ilustre ale muzicii naționale și internaționale plecate de pe băncile sale.

Primul dintre evenimentele ce vor marca anul cu numărul 70 al CNADL are loc la Ateneul Român, duminică, 24 martie, de la ora 11:00, cu participarea unor invitați de marcă: pianistul Viniciu Moroianu, violonista Cristina Anghelescu, formația Distinto (Marius Olteanu - tenor, Octavian Dobrotă - tenor și Mihai Radu - bas), precum și a orchestrelor Simfonice, de Suflători și a Corului Colegiului, dirijori: Nicolae Racu, Andrei Ștefan Racu, Marcel Pețanca, Lăcrămioara Ana Pauliuc. Programul detaliat al spectacolului se află în anexă. Mai multe detalii: https://cnadl.ro/evenimente/

Intrarea la concert se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Invitațiile pot fi procurate de la secretariatul CNADL.