Actualitatea internațională Înapoi

Ceremonia de acordare a premiilor Grammy a fost amânată

Publicat: duminică, 10 Ianuarie 2021 , ora 0.00
Ceremonia de acordare a premiilor Grammy, ce ar fi trebuit să aibă loc fără public în 31 ianuarie 2021, a fost reprogramată pentru 14 martie, ca urmare a situației numărului cazurilor de Covid-19 din Los Angeles. Printre discurile nominalizate la ediția cu numărul 63, la secțiunea "muzică simfonică" se numără Simfonia a III-a de Aaron Copland, cu Orchestra Simfonică din San Francisco și dirijorul Michael Tilson Thomas și integrala simfoniilor de Charles Ives, cu Gustavo Dudamel la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Los Angeles.
La secțiunea „Muzică de cameră” au fost nominalizate Pacifica Quartet, cvartetul de coarde Brooklyn Rider și Dover Quartet, între altele.
Pentru „Cel mai bun album vocal solo” au fost nominalizați mezzosoprana Cecilia Bartoli împreună cu ansamblul italian „Il Giardino Armonico” și dirijorul Giovanni Antonini pentru albumul „Farinelli”.
La categoria soliștilor instrumentali: pianiștii Kirill Gerstein, Daniil Trifonov și Igor Levit printre alții.
În ceea ce privește jazzul, îi amintim pe Kurt Elling și Danilo Pérez pentru albumul „Secrets are the best stories” la categoria „Cel mai bun album vocal” și grupul Redman Mehldau McBride Blade pentru albumul Roundagain, nominalizat la categoria dedicată albumelor instrumentale.
Lista completă a nominalizărilor poate fi consultată pe site-ul grammy.com.
Alexandra Scumpu