Evenimente Înapoi

Cea de-a cincea ediție a Turneului Flautul Fermecat la final

Publicat: luni, 29 Iunie 2015 , ora 9.01

Parada flautelor fermecate pe scenele din România s-a încheiat pe 27 iunie la Deva. Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail s-au oprit în această a cincea ediție a Turneului Național "Flautul Fermecat", un proiect Radio România, în șapte localități din diferite zone ale țării.

Iubitori ai muzicii de toate vârstele, unii melomani împătimiți, alții atrași de spectaculosul acestei propuneri muzicale, au răsplătit cu minute întregi de aplauze fiecare evoluție a celor doi artiști. Aceștia au prezentat un program atractiv, o călătorie prin stiluri și genuri diferite, iar pentru prima dată în România, publicul a putut cunoaște în același spectacol întreaga familie a flautului: flautul de lemn și celebrul Flaut de Aur Muramatsu, flautele piccolo, alto sau bas.

Recitalul de la București, în fața a aproape 1000 de spectatori fost momentul de vârf al turneului. Spectatorii au ovaționat îndelung și au apreciat la superlativ seara:

"Este o îmbinare minunată. Dar și instrumentiștii sunt nume consacrate." "Venim de 5 ani la spectacolele acestor turnee. Îi felicit pe cei doi muzicieni pentru că circulă, duc aceste instrumente și prin țară." "A fost un recital romantic, dar și contemporan, a avut toate elementele unui program spectaculos." "Am 8 ani și îmi place să vin aici. Voi studia pian. Știu că pianele călătoresc mul.t.

Pentru cei doi muzicieni este vremea bilanțului:

"Final de turneu, final de stagiune. Ce-și poate dori un interpret mai mult decât ceea ce am trăit eu, împreună cu Horia Mihail, la finalul acestei stagiuni prin turneul național "Flautul fermecat", organizat și mediatizat foarte bine de Radio România. Publicul din România este excepțional: atât de bun, de receptiv, de doritor de frumos, încât aplauzele, ovațiile și licărul de bucurie din ochii lor ne fac să credem că nu trăim degeaba. Este sentimentul care ne potențează nouă gesturile artistice. Fie că am cântat la Roman, Tulcea, Brașov, Pitești, Caracal, Deva sau pe marea scenă a Sălii Radio, iubitorii muzicii culte ne-au fost alături și, împreună, am realizat un spectacol ce ne va rămâne în suflet pentru multă vreme. În plus, acest turneu, pe lângă popularizarea și crearea unei anumite imagini, îmi acordă neprețuita șansă de a colabora cu Horia Mihail, un pianist "de aur", cu un tact, un cult al sunetului și o muzicalitate ce ridică dialogul nostru la cele mai înalte cote artistice", a declarat Ion Bogdan Ștefănescu

Amănunte pe www.flautuldeaur.ro

Un proiect Radio România