Agenda de concert Înapoi

Caritate și voie bună alături de Corul Vox Medicalis!

Publicat: marți, 17 Decembrie 2019 , ora 13.34

Miercuri, 18 decembrie, orele 20.00, în Aula Magna a Facultății de Drept va avea loc tradiționalul concert caritabil de Crăciun al Corului Vox Medicalis, anul acesta toate donațiile strânse fiind îndreptate către Fundația Hospice, Casa Speranței.

Concertele de colinde ale Corului Vox Medicalis au devenit o tradiție de-a lungul timpului, iar anul acesta nu se va face excepție, ba mai mult, se propune un repertoriu special, regăsindu-se atât colinde tradiționale românesti, cât și colinde din repertoriul internațional, în special din spațiul britanic. Concertul se va desfășura sub baghetele dirijorilor Dr. Tudor Ionescu si Tabita Mateiu. La pian va interpreta Adina Cocargeanu, pianistă a Teatrului de operetă și Musical Ion Dacian.

Corul Vox Medicalis este un ansamblu semiprofesionist de elită format în cea mai mare parte din tineri medici și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din București, precum și din muzicieni și persoane din alte medii profesionale. Corul a fost înființat în anul 2009 sub conducerea lui Tudor Ionescu, pe atunci student la Facultatea de Medicină, actualmente medic rezident ORL. Prin activitatea sa, corul promovează valorile culturii românești și universale prin stimularea curiozității și gustului tineretului (și nu numai) în ceea ce privește muzica bună în general, iar cea corală în special.

Hospice Casa Speranței, înființata de către un britanic, Graham Perolls, este în acest moment cea mai mare fundație din România care oferă – cu titlu gratuit – servicii complete de îngrijire paliativă pacienților și familiilor lor, iar fundația își desfășoară activitatea prin cei 250 de angajați ai săi în unitățile medicale din Brașov, din București, și prin intermediul echipelor mobile din Brașov, București, Zărnești și Făgăraș.Pentru bolnavii incurabili, îngrijirea paliativă înseamnă creșterea calității vieții. Cu toate că boala nu mai răspunde la tratamentul curativ, starea bolnavului poate fi ameliorată prin controlul simptomelor, alinarea durerii, consiliere psihologică (de care pot beneficia și membrii familiei), servicii de asistență socială (pentru obținerea drepturilor legale și pentru familiile care se confruntă cu greutăți materiale) sau consiliere spirituală din partea preoților și a consilierilor spirituali, în funcție de opțiunea și confesiunea religioasă.

Concertul este realizat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Britanice. Acesta va avea loc miercuri, 18 decembrie, orele 20, în Aula Magna a Facultății de Drept. Intrarea este libera, iar orice donație este binevenită.