Evenimentele săptămânii Înapoi

Cântăreața Irina Sârbu vine duminică, 19 noiembrie, în direct la "Planeta jazz", pe frecvențele Radio România Muzical, începând cu ora 18.00

Publicat: miercuri, 15 Noiembrie 2023 , ora 14.16


Din interviul pe care-l va acorda realizatorului Viorel Grecu, vom afla poveștile din spatele albumului At the End of July, proaspăt lansat de solistă. At the End of July este cel dintâi disc alcătuit exclusiv din compoziții originale ale Irinei Sârbu. Acesta cuprinde zece cântece, dintre care nouă în limba engleză și unul în franceză.

La înregistrări, cântăreața a fost acompaniată de câțiva dintre cei mai valoroși instrumentiști autohtoni: Sorin Zlat - pian, Adrian Flautistu - contrabas și Iulian Nicolau - tobe. Ca invitați s-au mai alăturat Cătălin Milea - saxofon, Sebastian Burneci - trompetă, Liviu Negru - chitară electrică și Alex Man - chitară acustică. Irina Sârbu face și un duet cu micuța Ana, fiica ei, la melodia That's My Girl.

Primăvara aceasta, Irina Sârbu a sărbătorit două decenii de la debutul ei în jazz, printr-un concert alături de Big Band-ul Radio. Absolventă de teatru, la UNATC, ea a făcut și studii de muzică cu legendara Anca Parghel. Cu o experiență scenică foarte bogată și o voce flexibilă și puternică, Irina Sârbu poate aborda cu ușurință și alte stiluri pe lângă jazz: folclor, melodii interbelice și partituri de muzică clasică.

Profilul ei artistic complex se răsfrânge și pe At the End of the July, un album despre care Irina Sârbu nu se sfiește să afirme că este unul foarte personal. Cu siguranță, la Planeta jazz ne va dezvălui mai multe lucruri despre "bucătăria" At the End of the July, dar și despre alte proiecte ale sale și despre momentele care i-au marcat cariera de două decenii.