Agenda de concert Înapoi

"Călătorie muzicală pe Dunăre"de Octavia Galescu - lansare de carte la Muzeul de Artă Constanța

Publicat: joi, 27 Iunie 2024 , ora 15.12


Muzeul de Artă Constanța vă invită sâmbătă, 29 iunie, la ora 16.00, la lansarea volumului Călătorie muzicală pe Dunăre scris de Octavia Galescu și publicat la Editura Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Evenimentul se desfășoară cu prilejul celebrării a 20 de ani de la instituirea Zilei Internaționale a Dunării. În 2004, a avut loc această inițiativă, pentru a aniversa semnarea Convenției Internaționale pentru Fluviul Dunărea, în data de 29 iunie 1994.

Călătorie muzicală pe Dunăre este un volum ce cuprinde o informație densă, perfect contextualizată, despre parcursul Dunării prin cele zece țări pe care le străbate. Veți regăsi câteva date geografice, istorice și culturale dar mai ales veți descoperi sau redescoperi diverse repere "sonore", trecute și prezente, specifice fiecărei zone pe care o străbate acest fluviu european.

Lansarea va fi însoțită de un moment muzical, susținut de Maria Chiselenco, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Arte Regina Maria din Constanța, îndrumată de profesor coordonator Adela Stoica.