Actualitatea internațională Înapoi

Bursierii SoNoRo Interferențe vor concerta în Italia

Publicat: joi, 29 Martie 2018 , ora 11.22

Tinerii muzicieni români selectați în programul de burse SoNoRo Interferențe 2018 au început săptămâna aceasta seria workshop-urilor în Italia, la Montepulciano. În perioada 28 martie - 4 aprilie aceștia vor studia alături de pianista Diana Ketler, directoarea artistică a Festivalului SoNoRo și profesoară la Royal Academy of Music, pianistul Janis Maleckis, profesor la Academia de Muzică din Riga și membru în Cvartetul Rix, violonista Mihaela Martin, profesoară la Musikhochschule din Riga si la Academia Barenboim din Berlin, și Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo și membru la Ansamblului Raro.

"Întâlnirea cu tineri muzicieni talentați este întotdeauna o bucurie. De abia așteptăm să lucrăm împreună, să vedem cum evoluează și să stabilim premisele pentru o carieră internațională de succes", declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Interferențe.

Primul pas spre o carieră internatională pentru tinerii muzicieni îl reprezintă concertul pe care îl vor susține, alături de profesorii lor, pe 3 aprilie, pe scena Palatului Ricci, din Montepulciano, în Italia. Publicul italian este invitat la o serată muzicală în care poate asculta exclusiv capodopere ale marelui Johannes Brahms: Cvintetul cu pian in fa minor, op. 34, Cvartetul cu pian în do minor, op. 60, Sextetul nr. 2 in sol major, op. 36 și Liebesliederwalzer pentru pian la patru mâini.

Programul de studiu SoNoRo Interferențe la Montepulciano, în Italia, este susținut de Institutul Cultural Român, partener SoNoRo de 10 ani.

Anul acesta cei 30 de tineri selectați provin de la colegii sau universități din București, Timisoara, Iași și Cluj sau studiază deja la conservatoare de prestigiu din Austria, Germania, Marea Britanie sau Elveția.

Lucian Haralambie