Agenda de concert Înapoi

Biletele pentru ediția 2023 a Festivalului Internațional George Enescu se pun în vânzare la 1 februarie

Publicat: vineri, 20 Ianuarie 2023 , ora 13.05

Biletele pentru ediția 2023 a Festivalului Internațional George Enescu se pun în vânzare la 1 februarie

Biletele individuale pentru ediția 2023 a Festivalul Internațional George Enescu (27 august - 24 septembrie) se pun în vânzare la 1 februarie, începând cu 12.00 pe site-ul Eventim, www.eventim.ro. Prețurile unui bilet variază între 250 de lei și 35 de lei. Programul complet al ediției poate fi consultat pe www.festivalenescu.ro.

Una dintre cele mai așteptate informații ale momentului: pe 1 februarie, de la ora 12.00, se pun în vânzare biletele individuale pentru ediția 2023 a Festivalului Internațional George Enescu care are loc între 27 august și 24 septembrie la București și în mai multe orașe din țară.


Prețul unui bilet variază între 250 de lei și 35 de lei, în funcție de categorie.


Sala Palatului - Seria MARI ORCHESTRE ALE LUMII

VIP

250 lei

Categoria 1

200 lei

Categoria 2

170 lei

Categoria 3

120 lei

Categoria 4

100 lei

Categoria 4 reducere

70 lei


Ateneul Român - Seria CONCERTELE DE LA ATENEU

Categoria 1

250 lei

Categoria 2

200 lei


Ateneul Român - Seria CONCERTELE DE LA MIEZUL NOPȚII

Categoria 1

230 lei

Categoria 2

180 lei


Muzeul Național de Artă al României / Sala Auditorium - Seria ENESCU ȘI CONTEMPORANII

Categoria 1

120 lei

Categoria 2

90 lei

Categoria 2 reducere

45 lei


Sala Radio - SERIA ORCHESTRELOR ROMÂNEȘTI

Categoria 1

90 lei

Categoria 2

70 lei

Categoria 2 reducere

35 lei


Biletele vor fi puse în vânzare prin Eventim, pe site-ul www.eventim.ro. Programul complet al Festivalului este disponibil deja spre consultare și selecție în vederea achiziționării biletelor pe www.festivalenescu.ro. Ora punerii în vânzare a biletelor este 12.00, ora României. Atât publicul din țară, cât și cel din străinătate au acces la procesul de vânzare.

Biletele pentru seria de concerte educative dedicate copiilor și pentru concertul susținut de ansamblul Musica Ricercata dirijat de Gabriel Bebeșelea din 10 septembrie, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon, vor fi puse în vânzare de către teatru.

Cea de-a 26 ediție a Festivalul Enescu stă sub semnul generozității.

Sub sloganul Generozitate prin Muzică, în total, peste 3.500 de artiști invitați, 150 de soliști și 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 țări și nu mai puțin de 9 orchestre românești sunt prezente în Festival. Va avea loc un adevărat maraton cu câte trei sau patru concerte pe zi.

10 septembrie este ziua cu cele mai multe evenimente doar în București - 7 concerte de excepție începând de la ora 11.00 până puțin după miezul nopții.

Printre marile nume ale muzicii clasice care revin în program se numără: dirijorii Sir Simon Rattle, Zubin Mehta, Manfred Honeck, Paavo Järvi, pianistele Martha Argerich și Yuja Wang, violoncelistul Gautier Capuçon, violoniștii Renaud Capuçon și Janine Jansen, printre alții. Iar printre artiștii în premieră: Alexander Krichel, Alena Baeva, Avi Avital, Aida Garifullina, Igor Levit, Kent Nagano, Hannu Lintu, Philippe Herreweghe, Augustin Hadelich și Klaus Mäkelä. De asemenea, prestigioase ansambluri vor concerta în premieră: Gewandhaus Leipzig, Liszt Chamber Orchestra, Gothenborg Symphony, Collegium Vocale Gent, Berlin Academy of American Music, Manchester Camerata.

O premieră absolută în cadrul celei de-a 26-a ediții a Festivalului o reprezintă seria de concerte educative dedicate copiilor, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon. 9 orchestre românești, în interpretări excepționale sunt reunite, la rândul lor, în cadrul unei noi serii de concerte: Stagiunea Orchestrelor Românești. Și Operele în concert vor aduce aduce unele dintre cele mai rafinate lucrări în primă audiție în România - Othello, de Verdi, în interpretarea Orchestra și Corul Maggio Musicale Fiorentino, Billy Budd, de Britten cu Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Hannu Lintu sau The Fairy-Queen, de Purcell cu Les Arts Florissants.

Muzica lui George Enescu va fi prezentă în ediția 2023 în interpretări internaționale de calibru. Opera Oedipe revine în programul festivalului în coproducție cu Opera Națională București, iar Simfonia Nr.3 în Do Major, de George Enescu va fi interpretată de Orchestra Națională a Franței, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru.

----------------------------------

Festivalul Internațional George Enescu este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Proiect finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

Organizatori: ARTEXIM

Co-organizatori: Fundația ArtProduction

Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului București

Susținători și parteneri: Rompetrol, CBRE, BRINEL - SNEF, Liliana și Peter Ilica Foundation, La mama, Casa de Flori, Dorna, Paradigma Film, Crowdfavorite, Țucă Zbârcea și Asociații, Teatrul Odeon