ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Beethoven, sărbătorit în stagiunea online a Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: luni, 25 Mai 2020 , ora 15.01

La 250 de ani de la naștere, Ludwig van Beethoven (1770-1827) este sărbătorit în întreaga lume. Joi, 28 mai 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", condusă de Jin Wang, va avea în program în cadrul stagiunii online, un program exclusiv dedicat creatorului german. Concertul difuzat joi, de la ora 19.00, a deschis "Anul Beethoven" în 16 și 17 ianuarie 2020 la Filarmonica "George Enescu". În program: Uvertura Creaturile lui Prometeu, op. 43, Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 61 - solist Alexadru Tomescu, Ruinele Atenei, op. 113 - soliști Marius Boloș, Ana Stănescu, Mihai Raicea. Corul Filarmonicii "George Enescu" a fost pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner.

Stagiunea online a Filarmonicii "George Enescu"
Joi, 28 mai 2020, ora 19.00
Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor Jin Wang
Solist Alexandru Tomescu

Program

Ludwig van Beethoven
Uvertura Creaturile lui Prometeu, op. 43

Ludwig van Beethoven
Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 61

Ludwig van Beethoven
Ruinele Atenei, op. 113
Soliști
Marius Boloș - Marele preot
Ana Stănescu - o grecoaică
Mihai Raicea - un grec
Dirijorul corului
Iosif Ion Prunner

Înregistrarea concertului de vineri, 17 ianuarie 2020, va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw). Accesul pe aceste canale online va fi gratuit timp de 48 de ore.

Partener al evenimentului este Forumul Cultural Austriac, înregistrarea fiind transmisă și pe pagina de Facebook a instituției: (https://www.facebook.com/fca.bucuresti/).