Cronici Înapoi

AUDIO.'Live în București' - titlul DVD-ului lansat de André Rieu la Grand Cinema & More

Publicat: vineri, 27 Noiembrie 2015 , ora 18.34

Violonistul André Rieu vine în sprijinul victimelor din clubul Colectiv. Toate veniturile încasate în urma comercializării DVD-ului "Live în București", lansat vineri la Grand Cinema & More din Capitală vor fi direcționate către familiile celor care au avut de suferit. Discul poate fi achiziționat exclusiv în rețeaua de hypermarket-uri Carrefour.

"Bun găsit tuturor! Mă bucur foarte mult să fiu aici. Mă întorc de la sediul primăriei, acolo unde am fost numit ambasador al Bucureștiului. Sunt îndrăgostit de România, sunteți un popor fantastic. Am fost în întreaga lume, dar concertele de aici au cele mai bune din viața mea. Ne vom întoarce aici în iunie."

Discursul susținut vineri, 27 noiembrie 2015, de André Rieu la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, acolo unde a avut loc lansarea DVD-ului "Live în București". În luna iunie a acestui an, violonistul a evoluat în fața a peste 85.000 de spectatori în șapte concerte ce au avut loc în Piața Constituției, iar cele mai bune momente ale acelor seri s-au concretizat în acest DVD.

Cele 40.000 de exemplare tipărite vor fi vândute exclusiv în rețeaua națională a unuia dintre hypermarket-urile din România, iar toate veniturile încasate în urma comercializării acestui DVD vor fi direcționate către familiile victimelor din clubul Colectiv. Un demers salutat de marea de oameni prezentă la lansare, care s-a bucurat și de o sesiune de autografe oferită de violonistul André Rieu:


- Mi-a plăcut dintotdeauna, ca muzician. Să nu mai vorbesc de calitatea umană. În zilele noastre, din ce în ce mai rar. Am fost profund impresionată de gestul pe care l-a făcut. Mare prieten al României, mare iubitor al acestui popor, care din păcate, știți foarte bine cum suntem priviți. Eu cred că nu facem suficient pentru a ne promova, astfel încât lumea să ne cunoască cum suntem noi în realitate. Mare păcat.

- E lăudabil. E încă un motiv de a ne place Andre Rieu. Sper că încasările vor aduce un plus de liniște, celor care au rămas. Este încă o dovadă a faptului că Andrei Reu este și un mare om, nu doar un mare artist.

- Sunt un admirator. Am fost și la Maastricht la concert, am fost și la București. A ales să aducă muzica clasică într-un mod adecvat și tinerilor, ca să poată fi înțeleasă, să poată fi ascultată mai ușor. Este genul de om care are o anumită modestie în tot ceea ce face. Este poate, printre puținii care au făcut ceva concret și ceva de o asemenea anvergură. Sunt convinsă că mulți români îl apreciază, nu numai pentru muzică, ci și pentru ceea ce face el ca om, ca mod de a aborda unele evenimente tragice.


Reportaj realizat de Lucian Haralambie