Interviuri Înapoi

AUDIO. Zilele Muzicale Româno-Americane, la Sibiu

Publicat: marți, 26 Iunie 2018 , ora 16.43
În perioada 22-28 iunie 2018 are loc cea de-a 15-a ediție a Zilelor Muzicale Româno-Americane organizate de Filarmonica de Stat din Sibiu. Despre cele trei concerte din cadrul festivalului ne-a vorbit Laurențiu Străuț, PR-ul instituției:

Vineri am avut primul eveniment din cadrul acestei ediții; este vorba despre Classics meets Jazz - eveniment în care publicul a făcut cunoștință cu lucrări din repertoriul clasic și de jazz interpretate de Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de maestrul Sabin Păutza, iar ca solistă am avut-o pe Elena Mândru. A fost un eveniment reușit, cu sala plină, cu aplauze multe. Publicul a apreciat acest eveniment.

Proiectul continuă cu un alt concert; este vorba despre "Quartet for the end of time" de Olivier Messiaen. Este propunerea noastră pentru seara de 26 iunie, iar protagoniști vor fi Yakov Kasman la pian, din Statele Unite ale Americii, Daniel Szasz - violonist de origine sibiană stabilit în Statele Unite ale Americii, Ciprian Dancu la clarinet și Makcim Fernandez Samodaiev la violoncel.

Festivalul se va încheia joi, 28 iunie, cu un eveniment care a devenit tradiție pentru Sibiu; este vorba de concertul simfonic în aer liber, mai exact în Piața Mare din Sibiu. "American & Romanian Musical Intersection" este titulatura sub care vor fi prezentate publicului secvențe de musical, muzică de film, lucrări semnate de John Williams, Tiberiu Olah, Ciprian Porumbescu ș.a.m.d. Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, care de această dată va fi condusă de dirijorul american Scott Speck, pe scena din Piața Mare va mai urca soprana Irina Baianț și violonistul Daniel Szasz. De precizat că intrarea la acest concert este liberă.


Declarație preluată de Larisa Clempuș