Cronici Înapoi

AUDIO. Vladimir Ashkenazy, Orchestra Elveției Ialiene și Nelson Goerner la Sala Radio în penultima zi a Festivalului RadiRo

Publicat: duminică, 25 Noiembrie 2018 , ora 14.27

În penultima zi a Festivalului RadiRo, Orchestra Elveției Italiene a susținut, sub bagheta maestrului Vladimir Ashkenazy, un concert la Sala Radio. Prima lucrare oferită de ansamblu a fost Uvertura operei "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart. Solistul serii, pianistul Nelson Goerner a abordat alături de Orchestra Elveției Italiene Concertul nr. 24 KV 491 în do minor pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart într-o versiune unică din punct de vedere stilistic. Ultima piesă din programul serii, "Peléas și Mélisande" de Jean Sibelius, a fost apreciată pentru ampla paletă dinamică a orchestrei și planificarea formală a dirijorului.

Câteva ecouri din public:

"A fost super concertul! O seară deosebită! Dirijorul, orchestra - totul a fost minunat!"

"Foarte duios, foarte plăcut. Ne-a mers la suflet! Cam asta ar fi."

"Nunta lui Figaro - o uvertură extraordinar de echilibrată și care în sala asta se ascultă mai bine decât în orice sală. Sonoritate frumoasă și pian... foarte bine."

"M-am bucurat foarte mult c-am putut să vin în această seară. A fost o surpriză foarte plăcută. De fapt, în cunoșteam și pe dirijor și pe pianist."

Este, astfel, evidentă admirația publicului atât pentru maestrul Vladimir Ashkenazy cât și pentru Orchestra Elveției Italiene și pianistul Nelson Goerner, concertul de la Sala Radio fiind un real succes.

Festivalul RadiRo se încheie astăzi, 25 noiembrie, cu un concert la Sala Radio susținut de violonistul Ray Chen alături de Orchestra Simfonică Națională a Radioteleviziunii Irlandeze.


Reportaj realizat de Petre Fugaciu