Interviuri Înapoi

AUDIO. Târgul Internațional GAUDEAMUS - ediția din 2015

Publicat: miercuri, 18 Noiembrie 2015 , ora 11.42

Târgul Internațional GAUDEAMUS - Carte de învățătură, ajuns în 2015 la ediția a XXII-a, va avea loc în perioada 18 - 22 noiembrie. Organizat de Radio România - singurul post de radio din lume care și-a asumat acest rol - târgul este de foarte mulți ani un reper, atât pentru specialiștii din branșă cât și pentru publicul larg. Cel mai important și mai longeviv eveniment expozițional din România dedicat cărții are un loc bine definit în calendarul cultural și în conștiința publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Despre ediția de anul acesta ne-a vorbit Oltea Șerban-Pârâu, directorul Centrului Cultural Media Radio România:


Astăzi se deschide la Pavilionul Central ROMEXPO a XXII-a ediție a Târgului Gaudeamus, sub sloganul "Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio din România". Deja foarte multă lume știe că Târgul Internațional de Carte Gaudeamus este organizat de Radio România.

Iată-ne ajunși la cea de-a XXII-a ediție! De astăzi și până pe 22 noiembrie, în fiecare zi de la 10:00 dimineața până la 20:00, edituri din întreaga țară - este vorba de aproape 300 - își așteaptă cititorii cu cele peste 700 de evenimente editoriale și profesionale programate în aceste 5 zile. Este un eveniment care, iată, atinge o nouă culme.

De asemenea, în afară de cele organizate de expozanți, vă invităm să participați și la evenimentele Radio România. Posturile Radio România sunt prezente acolo, într-un stand special. Sunt expoziții, sunt lansări de carte la Editura "Casa Radio", sunt emisiuni în direct. Iată o ocazie ca ascultătorii noștri să poată să se apropie mai mult de cei care fac emisiuni, de cei care înseamnă posturile Radio România, bineînțeles și Radio România Muzical. Pentru că alături de Actualități, de Cultural, de Radio București, de Radio 3Net, se află și standul Radio România Muzical, de unde întotdeauna iubitorii acestuia pot afla detalii suplimentare.

Anul acesta, invitat de onoare al târgului sunt țările francofone care fac parte GADIF. Este vorba despre Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România.

Suntem foarte bucuroși, de asemenea, să anunțăm faptul că președintele de onoare al acestei ediții este domnul Victor Ieronim Stoichiță, un cunoscut istoric al artei, scriitor și cercetător român stabilit în Elveția, care, iată, își asociază numele cu deschiderea actualei ediții a Târgului Gaudeamus.

Veți putea găsi acolo oferta obișnuită de cărți, reducerile pe care le așteaptă toată lumea, evenimente… o atmosferă plină de entuziasm, aș spune, cu foarte mulți tineri; școlile vin de obicei să viziteze târgul. Sunt foarte multe lansări, foarte mulți scriitori, foarte multe celebrități ale lumii culturale prezente la un stand sau la altul, în evenimente care se suprapun, ca de obicei, mai ales în week-end.

Așadar, pentru cei care vor să aibă timp și spațiu, recomandăm zilele din cursul săptămânii - miercuri, joi, vineri. Pentru cei care, totuși, nu reușesc, îi invităm sâmbătă și duminică - zile în care mizăm întotdeauna pe o înghesuială deosebită în jurul ideii de cultură.

Nu evitați standul Radio România și lansările Editurii "Casa Radio"!

Declarație preluată de Lucian Haralambie