Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de marți seara la Ateneul Român - 4 iunie 2019

Publicat: miercuri, 5 Iunie 2019 , ora 13.44

În 4 iunie 2019, Stagiunea de marți seara și-a deschis porțile pentru pianista Kira Frolu, una dintre cele mai talentate și promițătoare studente românce admise la Academia Regală de Muzică din Londra.

S-a aflat pentru prima dată în cadrul seratelor de marți, dar a atras un public numeros și entuziast la Sala mică a Ateneului Român; un public care i-a aplaudat cu frenezie evoluția pianistică. Schumann, Bach, Silvestri, Busoni și Stravinski sunt compozitorii pentru care a optat Kira Frolu, și a impresionat prin maturitate, prin capacitatea de a gândi fiecare detaliu pe care-l cântă și printr-o ușurință tehnică ieșită din comun.

Despre demersul său muzical, aceasta a precizat:

"Acestea sunt piesele la care am lucrat anul acesta și le-am ales din cauză că sunt toate foarte diferite. Stravinski este o piesă de orchestră transcrisă pentru pian, deci are o textură foarte întortocheată, pe când Silvestri este foarte minimalist și aproape că nu sunt deloc note. Au fost niște piese care m-au ajutat foarte mult să mă dezvolt și tehnic și muzical și toate sunt piese preferate de-ale mele. De-abia așteptam să le pot include în repertoriul meu! În seara aceasta, cel mai comod m-am simțit cu Bach și cu Petrușka. Mi-ar fi plăcut ca publicul din această seară să își ia un pic de timp pentru ei înșiși și să asculte toate lucrările astea diferite. Și am pus Petrușka la sfârșit pentru că aș vrea ca toată lumea să plece într-un spirit de sărbătoare. Și aș fi vrut doar să înceapă săptămâna într-un mod mai plăcut decât de obicei."

Multă pasiune am perceput în cântul său și o paletă de nuanțe diverse. Programul, atent lucrat de pianista Kira Frolu, a fost redat cu dezinvoltură, virtuozitate și rafinament, iar răsplata a fost pe măsură… cu îndelungi rechemări la rampă din partea celor aflați în sală.


Reportaj realizat de Jeanine Costache