Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de marți seara la Ateneul Român - 16 aprilie 2019

Publicat: miercuri, 17 Aprilie 2019 , ora 13.36

Pianista Andra Mărgineanu a fost invitata seratelor de marți grație câștigării Concursului "Drumul spre celebritate", ediția 2018. Pianista în vârstă de 23 de ani are un palmares important care certifică arta sa interpretativă pe care o șlefuiește împreună cu profesor conferențiar doctor Vlad Dimulescu la Universitatea de Muzică din București. Andra Mărgineanu are la activ și multe cursuri de perfecționare, ultimul în 2018, în Spania la Festivalul Internațional de pian din Gijon unde a studiat cu: Julian Martin, Logan Skelton și Dominique Weber.

Foarte concentrată mi s-a părut Andra Mărgineanu, o pianistă matură care a afișat o tehnică bună și o gândire muzicală bine conturată, îmbinată cu o abilă utilizare a mijloacelor instrumentale. Debussy, Liszt și Rahmaninov sunt compozitorii pentru care a optat tînăra pianistă în 16 aprilie 2019 la Sala mică a Ateneului Român.

Andra Mărgineanu a vorbit cu emoție despre prima sa apariție în Stagiunea de marți seara:

"Extrem de emoționată dar, în același timp, foarte bine. E o scenă superbă și lumea este extrem de primitoare. Întotdeauna am fost foarte, foarte pasionată când vine vorba de muzica rusă. De aceea am ales să cânt Rahmaninov. De asemenea, întotdeauna mi-a plăcut enorm muzica impresionistă - Debussy... și Liszt lângă, pentru că destul de confortabil pe acest program. Cel mai important din punctul meu de vedere când un interpret este pe scenă este când publicul a simțit o oarecare emoție - pozitivă, negativă... indiferent... a plecat cu o anumită stare."

Atras de prezența numelui său pe afișul stagiunii de marți, publicul a umplut cocheta sală găzduită de cupola Ateneului Român, Andra Mărgineanu dovedindu-se o pianistă cu carismă și cu multă expresivitate, înscriindu-și, astfel, evoluția pe o traiectorie ascendentă a carierei sale pianistice.


Reportaj realizat de Jeanine Costache