Interviuri Înapoi

AUDIO. SoNoRo Conac ajunge la a patra ediție

Publicat: luni, 6 Iunie 2016 , ora 13.10
Începând de duminică, 12 iunie 2016, publicul este invitat la o nouă ediție de SoNoRo Conac, un proiect ce dorește asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România. Seria de concerte de muzică de cameră se va desfășura în perioada iunie - septembrie 2016 în clădiri de patrimoniu restaurate din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești. Răzvan Popovici, directorul Festivalul SoNoRO, a vorbit despre ediția cu numărul patru a proiectului SoNoRo Conac.

La sfârșitul acestei săptămâni va debuta o nouă ediție a seriei "SoNoRo Conac". Care sunt artiștii care vor evolua anul acesta și unde veți concerta?

Ediția "SoNoRo Conac" numărul 4 va debuta în București, într-un loc surpriză care cred că va deveni în viitor unul dintre locurile culturale importante ale orașului. Este vorba despre Scena9, această veche casă care i-a aparținut odinioară Regelui Mihai, care va găzdui acest concert de deschidere. Va fi, practic, o seară Art Deco, în care vom interpreta muzică din anii '20-'30. Îl vom avea pe extraordinarul bariton Rodney Earl Clarke din Londra alături de noi. Diana Ketler și cu mine - protagoniștii dintotdeauna ai Festivalului SoNoRo; vom fi și noi doi pe scenă. De asemenea, violonista Anna-Liisa Bezrodny și violoncelistul finlandez Jan-Erik Gustafsson. După ce vom cânta la București duminică, 12 iunie, vor urma încă trei concerte în prima fază SoNoRo Conac nr.4 în Castelul de la Sâncrai, lângă Alba Iulia. Apoi, într-un conac fantastic, conac-castel la Mintia, lângă Deva. Și vom termina miercurea viitoare la Craiova, în Muzeul de Artă.

Ca întotdeauna, concertele din cadrul seriei Conac sunt de sine stătătoare, depinzând de saloanele, sălile și spațiile pe care le umplem de muzică. Deci, nu există ca la SoNoRo, o temă, un moto al seriei. Publicul poate să asculte un repertoriu diferit și să se bucure de acustica fiecărui spațiu.

Vă așteptăm la această ediție a patra a seriei SoNoRo Conac pentru că, pe lângă faptul că veți putea asculta, cred eu, foarte multă muzică bună și multe piese inedite, dar veți avea ocazia să descoperiți 14 locuri, clădiri, spații extraordinare, multe dintre ele fiind incluse prin această serie într-un circuit cultural concertistic al țării.

Declarație preluată de Lucian Haralambie