Interviuri Înapoi

AUDIO. Sebastian Burneci - Invitatul Săptămânii în Perpetuum mobile

Publicat: miercuri, 29 Mai 2019 , ora 11.30

Miercuri, 29 mai 2019, trompetistul de jazz Sebastian Burneci va evolua pe scena Sălii Radio alături de invitații săi - între care pianistul George Natsis, saxofonistul Cristian Soleanu, solista vocală Irina Sârbu și chitaristul Nicu Patoi - și Orchestra de Cameră Radio. Sub conducerea dirijoarei Simona Strungaru, muzicienii vor prezenta proiectul Unspoken, aflat la interferența dintre jazz, muzica clasică, rock și folclor. Detalii despre acest proiect, trompetistul Sebastian Burneci ne-a oferit, înainte de repetiția generală de la Sala Radio, din postura de Invitat al Săptămânii în emisiunea Perpetuum mobile.

Propui la Sala Radio un al doilea concert Unspoken. Cum a evoluat proiectul?

A funcționat foarte bine. Sunt foarte fericit că am reușit de la o idee să ajung la un întreg concept și un concert de asemenea proporții. Vom avea un spectacol dincolo de acest concert; el există și pe disc de anul trecut - l-am lansat în noiembrie la RadiRo și-l vom relansa cu ocazia acestui eveniment din 29 mai. Piesele sunt cele de pe disc. În schimb, am invitați noi. Va fi din nou Cristi Soleanu, dar care de această dată va apărea la două piese. Alături de flautistul Cezar Cazanoi va fi și fratele lui, Anatol Cazanoi la țambal. O vom avea pe Irina Sârbu la una dintre piese și, o prezență foarte efervescentă, chitaristul Nicu Patoi.


În pregătirea pentru acest concert... Cum ar trebui să intre publicul în sală? La ce ar trebui să se aștepte?

Eu sper să fie așa cum și eu încerc să le sugerez pe parcursul concertului - foarte relaxați, foarte deschiși și bucuroși să participăm împreună la o muzică în care, deși există suficient de multă informație, coordonata de bază este relaxarea și buna dispoziție pe care eu am să încerc și după concert să o subliniez printr-o serie de evenimente conexe pe care le-am pregătit. Avem o lansare de vin, ediție limitată Unspoken, de la Gramofon Wine și o prezentare de modă - Cristina Grama și Florin Dobre, respectiv cei care se ocupă de imaginea Simonei și a mea.


Publicul de la Sala Radio te știe cel mai bine de la colaborarea ta cu Big Band-ul Radio. Iată, acum revii în fața Orchestrei de Cameră Radio ca solist. Care sunt celelalte proiecte pe care le pregătești acum?

Într-adevăr, cu Big Band-ul Radio sunt cel mai prezent pe scena Sălii Radio; lucrez acolo de 15 ani și sunt parte din toate producțiile. Noi (n.r. - Sebastian Burneci și Simona Strungaru) facem acum un alt produs simfonic, care se numește Diosa și care presupune un întreg spectacol de lumini și video și fuziune simfonic cu electronic. Iar Simona va fi un personaj, o să fie o chestie, cred eu, foarte specială; sigur, va fi evident că e Simona, dar va fi prezentată într-un fel foarte special, încât dirijorul are și un rol să-i zic actoricesc. Mai mult de-atât nu vreau să spun, pentru că mi-e teamă că prezint greșit și impactul nu va fi la fel de mare. În vară o să-l lansăm în cadrul unui festival.

Sunt Sebastian Burneci și vă invit miercuri, 29 mai, începând cu ora 19:00, la Sala Radio, pentru a viziona concertul nostru Unspoken! Cei care nu reușiți să ajungeți, vă invit să-l ascultați pe frecvențele Radio România Muzical.

Interviu realizat de Lucian Haralambie