Cronici Înapoi
AUDIO. Reportaj de la concertul caritabil "Neînvinșii", susținut la Ateneul Român
Muzica a răsunat în scop nobil, ieri seară, pe scena mare a Ateneului Român, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.
Concertul caritabil ce a purtat numele "Neînvinșii" a fost organizat în beneficiul Asociației "Climb Again", care din anul 2014 se dedică sprijinirii persoanelor cu dizabilități prin sesiuni de escaladă terapeutică și prin promovarea incluziunii în sport.
Pe scenă au urcat membrii Corurilor BRD Groupe Societe Generale și "Preludiu-Voicu Enăchescu", pregătiti de Andrei Stănculescu și Orchestra "New Hope". Bagheta dirijorală i-a revenit lui David Crescenzi. În postură solistică a evoluat violoncelistul Octavian Lup, iar programul a fost alcătuit din pagini semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Johann Sebastian Bach și Georg Friedrich Händel, printre alții.
La finalul evenimentului am stat e vorbă cu personalități care au participat la acest concert caritabil de la Ateneul Român:
Exceleța Sa Nicolas Warnery, ambasadorul Franței în România: "Mereu este o plăcere să fiu aici, la Ateneul Român. Este un loc magnific, iar concertul, dedicat unei cauze nobile, pentru persoanele cu dizabilități care fac sport în condiții dificile. A fost minunat, o seară foarte frumoasă!"
Flavia Popa, secretar general BRD Groupe Societe Generale: "Suntem extrem de fericiți că am putut să adunăm niște oameni dintr-o bancă, să se alăture unor oameni extraordinari din muzică, cum este Corul "Preludiu - Voicu Enăchescu". Sunt extraordinar de încântată că am avut ocazia să întâlnesc acest înger de om numit Octavian Lup. Suntem extrem de onorați că am putut să marcăm azi Ziua Persoanelor cu Dizabilități. Am pus culoarea violet pe Ateneul Român și pe Turnul BRD pentru că vrem să creăm o punte prin muzică și vizual între sufletele noastre. Credem că doar forța comunității ne poate duce înainte."
Marin Cazacu, managerul Filarmonicii "George Enescu": "Muzica e frumoasă când e făcută de oameni frumoși, care-și dăruiesc din momentele lor de studiu, de pregătire, ca să ne încânte pe noi toți. A fost un asemenea moment această seară. Ne-am bucurat enorm de Octavian Lup, care mi-a fost student și a organizat toată această mișcare extraordinară de trupe - cor, orchestră, dirijor, solist. A fost splendid! Și corurile reunite m-au încântat pentru că, iată, vocea și instrumentele pot să creeze un mesaj umanist extraordinar."
Dirijorul Andrei Stănculescu: "Minunat! A fost un concert formidabil. Cei care au fost în sala Ateneului Român în această seară au putut să vadă 70 de oameni cântând cu mai multă bucurie decât am văzut în ultimul timp."
Percuționistul Zoli Toth: "Când profesioniștii și amatorii se întâlnesc pe aceeași scenă, de multe ori dispare bariera între denumiri sau titulaturi. Consider că seara asta a fost o seară magică. În primul rând, prin solistul Octavian Lup, prin puterea de a transmite a orchestrei, prin bucuria pe care au transmis-o cei din Corul BRD și corul partener. Mi-a plăcut totul foarte mult. Repertoriul, foarte bine ales pentru o seară în care neînvinșii trebuie să fie la putere."