Interviuri Înapoi

AUDIO. Răzvan Suma, Mircea Marian și Octavian Lup pe scena Sălii Radio

Publicat: miercuri, 11 Mai 2016 , ora 11.37

Concertul din această seară (miercuri, 11 mai 2016), susținut de Orchestra de Cameră Radio, este dedicat memoriei violoncelistului Alexandru Moroșanu. Câteva impresii despre domnia sa și despre eveniment am strâns de la cei trei soliști.


Răzvan Suma:

"Am avut o relație aproape de prietenie. Eu am considerat-o tot timpul de prietenie. M-am simțit foarte bine alături de el nu numai profesional, dar și uman. Și-atunci, am dezvoltat-o și pe latură profesională. Trebuie să menționez faptul că nu am studiat practic cu dumnealui, dar i-am cântat de multe ori și, chiar dacă nu-i cântam, avea ceva de spus tot timpul… avea idei care mi-au rămas mie în cap și care-mi sunt foarte utile mai ales în plan pedagogic în acest moment, pentru că erau idei create de un om cu mare experiență de scenă și un om foarte normal, foarte bun. Lua lucrurile așa cum sunt. Și viața o lua exact așa cum era. Lua râsul exact cum era și mi s-a părut tot timpul o persoană foarte fericită și foarte vie. Pe lângă asta, trebuie să spun că a fost un om care a turnat în continuu cărămizi la această instituție, instituția radioului, și cred că acest efort al lui, pe care poate nu i l-a cerut nimeni, cred că merită amintit cu acest eveniment, acest concert care îi este dedicat."


Mircea Marian:

"Este o mare bucurie să ne aflăm pe una dintre cele mai importante scene din România alături de doi violonceliști extraordinari și un dirijor de același calibru. Orchestra de Cameră, unde eu sunt angajat, e familia mea și mă bucur să cânt împreună cu ei din postura de solist."


Octavian Lup:

"Personalitatea dumnealui a marcat pozitiv pe mulți tineri și cred că avem în continuare ce să învățăm din ceea ce dumnealui a lăsat - înregistrări - ca moștenire următoarelor generații. Atât Răzvan Suma, cât și Mircea Marian sunt doi dintre violonceliștii cei mai reprezentativi pe care România îi are și consider că făcând parte din echipa asta este o șansă nespus pentru fiecare din noi să putem, adunați așa împreună, cu puterea grupului, să transmitem un mesaj frumos ascultătorilor."

Interviuri realizate de Radu Mihalache