ACUM:
19.00
Seara de operă
Marile spectacole ale prezentului, în direct sau înregistrate.
Urmează: 22.00 Grădina de... sunete (R) Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Apoi: 0.00 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.

Interviuri Înapoi

AUDIO. Premiera baletului 'Jack și vrejul de fasole' la Opera Comică pentru Copii - Interviu cu regizoarea Corina Dumitrescu

Publicat: miercuri, 13 Aprilie 2016 , ora 15.51
Luna aprilie aduce un nou titlu în repertoriul Operei Comice pentru Copii, baletul "Jack și vrejul de fasole". Premiera va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, și duminică, 17 aprilie 2016, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Din distribuție fac parte, printre alții, Andrei Ardeleanu, Tiberiu Pepenică, Daniel Manea, Mihai Pricope, Lăcrămioara Proca și Andreea Soare, iar balerina Corina Dumitrescu este cea care semnează regia și pe care am invitat-o să ne descrie, pe scurt, viziunea sa asupra poveștii.


Sâmbătă și duminică are loc premiera celui de-al treilea spectacol pe care îl realizați la Opera Comică pentru Copii. După "Fetița cu chibrituri" și "Cenușăreasa", ați ales "Jack și vrejul de fasole". De ce tocmai acest basm?

Primele mele două spectacole s-au raportat foarte mult la partea feminină a copilăriei - erau spectacole pentru fetițe. Acest al treilea spectacol se adresează mai mult băieților.


Care este viziunea pe care montarea o propune asupra poveștii și, totodată, ce mesaj doriți să transmită aceasta micilor spectatori?

Deși povestea ne-a oferit toate ingredientele creării unui spectacol plin de pilde, eu am ales să schimb un pic mesajul, iar acesta va fi că fiecare dintre noi poate găsi, alături de ceilalți, înțelepciunea de a distinge binele de rău.


Cu ce artiști colaborați pentru a pune în scenă acest balet?

Cu toți artiștii Operei Comice din București, balerinii acestei instituții care, prin aportul lor, au reușit să contureze foarte bine personajele.

Interviu realizat de Ana Diaconu