Interviuri Înapoi

AUDIO. O nouă serie de transmisiuni live de la Filarmonica din Berlin - la UNMB

Publicat: vineri, 6 Octombrie 2017 , ora 13.49

Institutul Goethe și Universitatea Națională de Muzică din București propun o nouă serie de transmisiuni live de la Filarmonica din Berlin începând de sâmbătă, 7 octombrie 2017. Mai multe detalii despre reluarea acestei colaborări ne-a oferit Oana Lăpădatu, coordonator programe culturale: muzică și arte vizuale în cadrul Institutului Goethe.


Și în acest sezon Goethe Institut și Universitatea Națională de Muzică din București revin cu o selecție de transmisii în direct ale Filarmonicii din Berlin. Încet, încet devine o tradiție, iar publicul românesc are din nou șansa să urmărească live cei mai mari dirijori și soliști ai momentului la Sala de operă și multimedia a Universității Naționale de Muzică.

În această toamnă, Simon Rattle alături de Mitsuko Uchida și Amihai Grosz ne propun ultimul concert pentru pian și orchestră în Si bemol major al lui Mozart, dar și Concertul pentru violă al lui William Walton. Este, de altfel, evenimentul cu care deschidem seria de transmisii în direct, mai exact pe 7 octombrie.

Tot luna aceasta, pe 21 octombrie, urmează Yannick Nezet Seguin, care va dirija Recviemul german de Brahms. Din nou îl avem pe Simon Rattle care va dirija Petrușka de Stravinski pe 3 noiembrie, iar în data de 2 decembrie vă așteptăm la Concertul de Crăciun al Corului de copii Vokalhelden - Eroii vocali. E vorba de un program educațional cu care Filarmonica din Berlin și-a obișnuit deja publicul și, totodată, o rețetă sigură pentru a intra în spiritul Crăciunului. Corul Vokalhelden va prezenta cântece de Crăciun din întreaga lume și va beneficia și de participarea vocală a publicului. Deoarece concertul va fi transmis la ora 16.00, ne așteptăm ca și copiii să poată veni.

În fine, încheiem seria pe 16 decembrie cu Christian Thielemann, care va dirija Missa Solemnis de Beethoven, despre care se spune că este cea mai bună dintre lucrările sale sacre. Christian Thielemann a dirijat impresionant numeroase lucrări corale cu Orchestra Filarmonicii din Berlin și Corul Radio Berlin.

Mulțumim Universității Naționale de Muzică București pentru că facilitează aceste transmisii live în cele mai bune condiții tehnice și, totodată foarte important, asigură intrare liberă publicului.

Mulțumim și Radio România Muzical pentru colaborarea excelentă și atenția deosebită cu care urmărește aceste transmisii!

Declarație preluată de Lucian Haralambie