Interviuri Înapoi

AUDIO. Jazz & Blues Festival Brașov - ediția a II-a

Publicat: joi, 4 Decembrie 2014 , ora 13.40

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Jazz&Blues din Brașov debutează joi, 4 decembrie 2014, la Teatrul "Sică Alexandrescu". Informații suplimentare despre această serie de oferă Marian Gâlea, directorul festivalului.

Brașov Jazz&Blues Festival. Care sunt formațiile care vor evolua în această serie?

În cele trei zile de festival avem șapte concerte - trei trupe sunt din România, iar patru din afara țării. Trupele românești sunt Accord Vibes, Elena Mîndru Quartet, Berti Barbera și Nicu Patoi, iar formațiile din afara țării sunt Hidden Orchestra din Marea Britanie, Narcotango din Argentina. În ultima zi a festivalului avem două concerte de blues cu Blue Family din Serbia și cu Sharrie Williams Band din Statele Unite ale Americii.


Cum anume au fost selecționate aceste formații pentru a participa la festival?

Organizația noastră - Asociația culturală Fanzin -, organizatorul festivalului, are în Brașov mai multe evenimente gen festival; avem și un festival de film, unul de teatru. Pentru acest festival de jazz, ca și la celelalte evenimente, lucrăm cu persoane cunoscătoare, astfel am avut consultanți. Pe partea de blues ne-am consultat cu Aurel Hațiegan, care este organizatorul Festivalului de Blues de la Sighișoara, el recomandându-ne pe Blue Family și Sharrie Williams Band, cel din urmă fiind chiar anul acesta la Festivalul de Blues de la Sighișoara și a vrut neapărat să se întoarcă în România. Pe partea de jazz am fost consiliați de Berti Barbera cu care lucrăm de mai mult timp. El este și prezentatorul festivalului și anul acesta va avea chiar un show împreună cu Nicu Patoi. Deci astfel am ales trupele, consultându-ne cu oameni în care avem încredere.

Ne bucurăm că se întâmplă la Brașov această a doua ediție și dorim ca, pe lângă publicul brașovean, să avem câți mai mulți spectatori din afara orașului. Din câte știm, s-au anunțat spectatori și din Sibiu, și din București. Îi invităm la Brașov! Va fi chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, de Moș Nicolae… este zăpadă. Este un eveniment special, deosebit, trei zile de muzică bună și îi așteptăm pe toți să se bucure de acest eveniment.


Interviu realizat de Lucian Haralambie