ACUM:
0.55
Imnul de stat
Urmează: 1.00 Notturno Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Apoi: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.

Interviuri Înapoi

AUDIO. Irina Sârbu în concert la Sala Radio

Publicat: marți, 11 Aprilie 2017 , ora 11.36

În această seară de 11 aprilie, cântăreața de jazz Irina Sârbu va putea fi ascultată la Sala Radio, într-un concert susținut alături de Big Band-ul Radio și de Ionel Tudor. Evenimentul este dedicat campaniei "Auzul e un dar. Nu-l ignora!". Mai multe detalii ne-a oferit chiar solista în următorul interviu.


Astăzi, de la ora 19.00, veți susține un concert în Studioul "Mihail Jora" al Radiodifuziunii Române, alături de Big Band-ul Radio și sub conducerea lui Ionel Tudor. Cum ați putea descrie colaborarea dumneavoastră cu acești muzicieni?

Întotdeauna a fost o plăcere și o provocare și o bucurie să mă întâlnesc cu Big Band-ul Radio. De domnul Ionel Tudor mă leagă o prietenie veche prin Andrei Tudor. Datorită lui am început să cânt jazz.

Ca și program, am pregătit standarde de jazz - Don't Get Around Anymore, My Funny Valentine, Love for Sale. Voi cânta și singură la pian două piese cu iz popular. Sunt niște prelucrări pe care le-am făcut pentru pian și voce - Hora Staccato a lui Grigoraș Dinicu, Călușarii. Învitat va fi Ciprian Parghel la contrabas, cu care voi cânta în formulă mică două piese.


Spuneți-ne ce evenimente se mai anunță în agenda dumneavoastră pentru viitorul apropiat?

Pe lângă concertele pe care le postez pe rețelele de socializare, pe site-ul meu, pe lângă concertele de jazz, fac parte dintr-un proiect educativ pentru copii, care se numește "Clasic e Fantastic" și se joacă la Teatrul Odeon. Avem foarte multe spectacole în fiecare lună; detalii pe clasicefantastic.ro.

Vă aștept diseară, la ora 19.00, alături de Big Band-ul Radio condus de domnul Ionel Tudor la Sala Radio. Jazz, mult jazz și puțină muzică românească!

Interviu realizat de Ana Diaconu