Interviuri Înapoi

AUDIO. Irina Iordachescu despre Metropolitan Opera Festival

Publicat: vineri, 14 Iunie 2019 , ora 12.32

Irina Iordăchescu, sâmbătă, 15 iunie, debutează în Festivalul de Operă Metropolitan. Despre ce este vorba?

Este vorba despre o inițiativă foarte frumoasă, care aparține organizatorilor și, bineînțeles, colaborarea și participarea directă a dirijorului Daniel Jinga. Aș spune că este așa, un legato foarte mare, un arc peste mai multe genuri muzicale, pornind de la operă, trecând prin operetă chiar musical, canzonete, zarzuele și chiar și pop opera, cântată de o parte dintre colegii mei de scenă, soliști. Este un program foarte bogat, care reunește foarte mulți compozitori și cred eu că astfel reunește și foarte multe segmente de public și oferă ocazia ca fiecare dintre cei care vor fi prezenți să plece fericiți și mulțumiți de la acest concert.


Când pronunțăm numele de festival ne gândim la mai multe evenimente. Înțeleg că va fi doar un singur concert.

Da, aici, poate chiar organizatorii ar putea să lămurează mai bine acest aspect. Este, într-adevăr, un program lung. Este, într-adevăr, un program complex. Eu consider că ar trebui să nu se limiteze la doar o seară de concert.


Veți cânta alături de orchestra metropolitană. Este un nume nou pe piața muzicală.

Ei existau de ceva timp. Sunt câțiva ani buni, de când maestrul Daniel Jinga i-a făcut să se nască. Sunt instrumentiști cooptați în mai multe orchestre din București și cred că și din țară. Sunt instrumentiști foarte buni. Colaborarea mea cu ei, cred că se află la al treilea eveniment, dacă nu greșesc și întotdeauna lucrurile au decurs foarte frumos.


Vorbește-ne puțin și despre soliștii, colegii tăi, din seara de 15 iunie.

Sunt nume cu rezonanță. Este baritonul Basalic Iordache și tenorul Alin Stoica, cu care, în mod special, am avut mai multe ocazii de a cânta pe scenă, atât în concerte, cât și în spectacolele de operă, de la Opera Națională București. Este tenorul Andrei Dumitru și mezzosoprana Andreea Ilie. Sunt voci foarte frumoase, voci deja cunoscute publicului și care pot oferi un program atât de divers.


Dacă ar fi să faci o invitație publicului, cum ar suna?

Veniți să vă bucurați alături de noi.


Interviu realizat de Jeanine Costache