Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violonistul Răzvan Stoica

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 9.32

La Castelul Corvinilor din Hunedoara se deschide în această seară, 26 iulie 2021, a patra ediție a Festivalului Stradivarius Music Nights by the Castle. Despre evenimentele din program și despre muzicienii implicați ne-a vorbit violonistul Răzvan Stoica, inițiatorul festivalului, în interviul următor.

După un an de pauză, festivalul Stradivarius Music Nights by the Castle revine între 26-28 iulie, la castelul Corvinilor din Hunedoara. Cum ați gândit a patra ediție?

A fost, într-adevăr, o veste care ne-a adus multă bucurie să putem din nou să fim pe scena din fața Castelului Corvinilor. Aceasta a patra ediție este o ediție a prieteniei, cum îi spun eu, pentru că am invitat niște artiști foarte buni, foarte calzi cu publicul și artiști cu care noi colaborăm foarte bine și de asemenea, Kamerata Stradivarius, orchestra pe care o conduc din Olanda, are în acest an o componență dublă ca naționalitate, jumătate olandezi, jumătate români prin agenția de concerte Dobondi ART din Hunedoara am putut reuși această a patra ediție. O să fie o ediție foarte interesantă.


Cine sunt muzicienii cu care veți colabora?

Avem, în ultima seară, pe data de 28, Stradivarius&Friends, acest concert și vom colabora cu Kalman Nagy, un violonist foarte bun. Este și concert maestru al Orchestrei Filarmonicii de Stat din Oradea. De asemenea, unul din tinerii talentați violonceliști ai României, Mihail Grigore, care este și membru al orchestrei Kamerata Stradivarius și în a doua seară, în seara de jazz, vom avea o vizită a unui muzician român stabilit în Olanda, Marius Preda și trio-ul și va fi pentru prima oară pentru acest trio de jazz în România când va concerta. Deci va fi o premieră. Și în prima seară vom deschide cu un concert, îi spunem noi, The Classics, cu muzici celebre, hituri ale muzicii clasice, respectiv Capriciul 24 de Niccolo Paganini sau Concertul pentru pian de Grieg interpretat de Andreea Stoica. Va fi foarte interesant.


Interviu realizat de Alexandra Scumpu