Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violonistul Mircea Dumitrescu despre turneul Coolsound

Publicat: vineri, 7 Septembrie 2018 , ora 12.36

Între 2 și 10 septembrie, 6 tineri muzicieni cu studii în străinătate au întreprins un turneu în România; în 9 septembrie vor cânta pe scena Sălii Radio. Numele lor sunt Mălina Ciobanu - vioară, Izabela Ghergu - violoncel, Cristian Sandrin - pian, Vlad Vișenescu - orgă, Radu Prisada - pian, Mircea Dumitrescu - vioară. Acompaniază la pian Clementina Ciucu-Ristea.

Care a fost impulsul inițial pentru a demara acest proiect și cum ați format echipa, având în vedere faptul că fiecare aparține unei alte mari universități europene?

A fost o mare bucurie pentru noi să facem parte din acest proiect. Consider că suntem o generație nouă, o generație care poate afirma foarte multe și impactul cu publicul din România este foarte important pentru noi.


Sunteți cu toții tineri interpreți de succes, prezenți pe mari scene europene. Având în vedere acest fapt, cum vă pregătiți pentru concertul de duminică, 9 septembrie, de la Sala Radio?

Ne pregătim cu foarte mare bucurie. Așteptăm cu nerăbdare să cântăm la Sala Radio. Cred că va fi o experiență foarte frumoasă pentru noi, pentru că de fiecare dată când cântăm în România ne simțim acasă și ne simțim bine alături de publicul nostru.


Având în vedere că vă petreceți majoritatea timpului în afara țării, cum regăsiți publicul românesc și cum vă vedeți viitorul - legat de România sau, mai degrabă, în plan internațional?

Publicul din România întotdeauna a fost foarte primitor și foarte cald, dar consider că și în străinătate trebuie dusă mai departe această tradiție, această cultură românească și valorile noastre, românești. Consider că ar trebui să afle toată lumea de valorile pe care le avem în România. Cu siguranță, mi-ar plăcea foarte mult să concertăm în România. Este o mare bucurie și o satisfacție sufletească atunci când cântăm pe marile scene europene, dar ne face și mai mare plăcere să cântăm pentru publicul nostru românesc.

Interviu realizat de Petre Fugaciu