Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violonista Ioana Cristina Goicea

Publicat: joi, 31 Mai 2018 , ora 9.58
Violonista Ioana Cristina Goicea este în această săptămână solista Orchestrei Naționale Radio. Mai multe despre experiență ne-a povestit artista:


Ioana Cristina Goicea, vineri vă veți afla pe scena Sălii Radio unde veți cânta în compania Orchestrei Naționale Radio și a dirijorului Leo Hussain. Cum este pentru dumneavoastră această experiență?

Este o experiență foarte plăcută, mai ales că eu nu sunt pentru prima dată pe scena Sălii Radio și de fiecare dată este o mare plăcere să revin la Radio. Vineri va fi un program deosebit, atât pentru mine cât și pentru public și sunt foarte fericită să colaborez cu un dirijor extraordinar.


Ce ne puteți spune despre surprizele muzicale pe care le-ați pregătit?

Va fi un program de muzică franceză și Enescu, iar piesele pe care le voi cânta eu, Meditația de Massenet din opera Thais și piesa de virtuozitate de Ravel, Rapsodia Tzigane, ambele sunt niște piese foarte populare.


Cum este colaborarea cu dirijorul Leo Hussain?

Astăzi a fost prima repetiție și a fost o repetiție foarte bună. E un muzician deosebit și ne-am înțeles extraordinar din primul moment.


Ce alte proiecte mai aveți pentru viitorul apropiat?

Pe data de 5 iunie cânt la Festivalul de Muzică de Cameră de la Roma, pe data de 8 iunie voi fi la Iași, tot într-un program de piese de virtuozitate, la Filarmonica Moldova, iar pe 15 iunie cânt Vigo în Spania, program Brahms, iar în iulie voi fi trei săptămâni la Academia de la Verbier din Elveția, după care în toamnă, în septembrie-octombrie voi fi pentru o lună în Australia și Noua Zeelandă, turneu și înregistrare de CD.


Interviu realizat de Radu Mihalache