Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violoncelistul Jan Sekaci, câștigătorul bursei „Moștenitorii României muzicale” 2024

Publicat: joi, 13 Iunie 2024 , ora 9.40

Jan Sekaci este câștigătorul din acest an al competiției pentru bursa "Moștenitorii României muzicale". Tânărul muzician, în vârstă de 23 de ani, ne-a vorbit despre experiența participării la concurs și nu numai, într-un interviu acordat colegei noastre, Sarah Natsis:

Jan Sekaci, sunteți câștigătorul ediției cu numărul 5 a bursei "Moștenitorii României muzicale" oferită de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera. În primul rând, felicitări! Cum ați primit vestea câștigării premiului întâi?

Am primit vestea telefonic, ieri, în jurul orei 14.00, aici în Germania și aș dori să adaug multe mulțumiri organizatorilor pentru oferirea acestei ocazii tinerilor muzicieni români. Pot să zic că va fi de un imens ajutor și în următorii ani. Multe mulțumiri doamnei Cristina Comandașu și clubului Rotary Pipera.


Ce v-a determinat să participați la această competiție și ce vă propuneți să realizați cu ajutorul bursei câștigate, în valoare de 4500 de euro?

Am aplicat pentru trei ani consecutiv la bursa "Moștenitorii României muzicale" și pot să zic că am câștigat în momentul perfect la finalul perioadei de studii la Berlin.


Pe lângă această bursă, postul nostru vă oferă posibilitatea
de a realiza o sesiune de înregistrări speciale în anul 2025, dar și de a susține un recital în București. Mai mult decât atât, veți concerta în cadrul stagiunilor filarmonicilor din Satu Mare, Cluj, Craiova și Brașov. Ce impact credeți că vor avea toate aceste experiențe asupra parcursului dumneavoastră profesional?

Mă vor ajuta foarte mult să îmi deschid porțile, să mă afișez ca un nou artist pe o piață, pot să zic, foarte aglomerată de artiști remarcabili. Toate aceste concerte și înregistrări în special, îmi vor fi, într-un fel sau altul, o carte de vizită pe care aș putea s-o folosesc în orice moment și în orice loc.


Interviu realizat de Sarah Natsis