Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Theodore Coresi, despre Festivalul Internațional 'Hunedoara Lirică'

Publicat: joi, 19 Iulie 2018 , ora 12.48
În această perioadă se derulează ediția a II-a a Festivalului Internațional de Operă și Muzică Clasică Hunedoara Lirică. Ne-a vorbit despre evenimentele care au avut loc deja, dar și despre cele ce urmează basul Theodore Coresi, directorul artistic al festivalului.

S-au desfășurat deja primele evenimente din programul ediției a doua a Festivalului Hundoara lirică...

Surprize extraordinar de plăcute! A fost Macbeth de Giuseppe Verdi, cu un ansamblu extraordinar de bine pus la punct, pregătit și talentat. În primul rând, Ansamblul Operei de Stat din Ruse ne-a vizitat în această ediție a festivalului, cu un dirijor extraordinar – maestrul Juan Cantarell de la Barcelona și o echipă de soliști de primă mână – în rolul Lady Macbeth, doamna Catarina Lal de la Viena, o soprană care a cântat acest rol și la Opera din Bratislava și cu doi colegi de la Opera din Timișoara. Publicul a fost extraordinar de entuziasmat; este o lucrare deosebită. Înainte de Macbeth am avut bucuria de a fi la Petroșani cu Nunta lui Figaro, o lucrare de Mozart splendidă, cu un public adorabil – sala arhiplină. Și deschiderea a fost făcută tot cu Nunta lui Figaro la Teatrul din Deva. În data de 14 iulie, Trubadurul, la Castelul Corvinilor, la fel, cu o distribuție extraordinară, cu Sanja Anastasia (o mezzosoprană care a cântat la Arena di Verona și în teatre importante din lume) alături de colegul dumneaei, Mikheil Sheshaberidze (tenor georgian) și o soprană foarte bună de la Opera din Roma, Rossana Cardia. Toate aceste opere importante – sub bagheta dirijorului Juan Cantarell. În data de 15, o gală de operă – invitați, soliștii principali din cele două producții de operă. iar la sfârșitul lunii avem o surpriză plăcută pentru deveni, pentru că este invitat, din Coreea de Sud, un ansamblu de muzică și dans, în jur de 45 de copii care vor fi prezenți în două concerte-spectacol la Castelul Corvinilor și în Deva, într-o piață în aer liber.

Ne bucurăm ca cei din Deva și spectatorii din toată țara românească să fie prezenți la aceste evenimente, le mulțumim anticipat dacă vor veni aici sau îi așteptăm la edițiile următoare!

Declarație preluată de Ana Diaconu