Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu tenorul Teodor Ilincăi

Publicat: luni, 19 Octombrie 2015 , ora 12.30

În 25 octombrie 2015, de la ora 18.00, Ateneul Român găzduiește Concertul regal în beneficiul programului "Tinere talente". Tenorul Teodor Ilincăi - solistul serii - a avut amabilitatea să ne vorbească despre acest eveniment la care vor participa, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare la pupitrul Orchestrei Fundației Principesa Margareta a României, tineri muzicieni, instrumentiști și artiști lirici.


Teodor Ilincăi, ce ne puteți spune despre acest concert regal?

Am acceptat cu mare drag propunerea Fundației Principesa Margareta a României pentru că așa pot și eu să pun umărul la sprijinirea unor tineri cu posibilități financiare precare, așa cum am fost și eu odată. Cu mare drag, oricând am ocazia, particip la genul acesta de evenimente.


Este un concert regal în beneficiul Programului "Tinere talente". Ce veți interpreta în cadrul acestui program?

Arii celebre și canțonete sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Va fi un program foarte frumos, în special pentru că vor fi și duete cu bursierii Fundației Principesa Margareta. Eu am fost în juriu atunci când au fost selectați și nu sunt implicați doar cei de la canto; sunt implicați și cei care au obținut burse de merit soliști instrumentiști.


Ce urmează pentru Teodor Ilincăi după acest concert în beneficiul Programului "Tinere talente"?

Voi avea, în țară, încă două evenimente anul acesta, cu Camerata Regală, avându-l la pupitru pe Constantin Adrian Grigore. Va fi o gală de operă…


Și după acest concert?

Voi merge la Cardiff, unde voi interpreta rolul lui Mario Cavaradossi din Tosca de Giacomo Puccini. Va fi un eveniment cu torul special, pentru că se celebrează 50 de ani de viață ai marelui bariton Bryn Terfel și am fost invitatul lui special. Apoi, voi avea La Boheme, la Opera Națională din Cluj, unde mă voi reîntâlni cu prieteni dragi și cântăreți excepționali cu care, deseori, mă întâlnesc și pe marile scene ale lumii; de exemplu Anita Hartig sau Adrian Sâmpetrean. Și… urmează un an plin.


Multe evenimente… vă urez succes. Până atunci, un concert în beneficiul Programului "Tinere talente"… Am să vă rog să adresați o invitație publicului pentru acest concert.

Invitația pe care vreau s-o adresez este ca venind din partea acestor tineri excepționali. Avem nevoie de cultură, avem nevoie să sprijinim cât mai mult tinerii talentați, care să ne ducă renumele și în țară și peste hotare.

Interviu realizat de Jeanine Costache