Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ștefan Ignat - directorul Operei Naționale București

Publicat: luni, 3 Decembrie 2018 , ora 12.43

Directorul Operei Naționale București, Ștefan Ignat, ne oferă detalii despre evenimentele pe care instituția le-a pregătit pentru a marca Centenarul Marii Uniri.


Ștefan Ignat, ce ați pregătit la Opera bucureșteană pentru a marca Centenarul Marii Uniri?

Centenarul Marii Uniri la Opera Națională din București va avea o semnificație aparte, în sensul în care vor fi invitați majoritatea colaboratorilor noștri din acest an, iar pe lângă aceștia avem și două expoziții tradiționale românești - o expoziție de Bihor și o expoziție de Argeș-Muscel. Avem, bineînțeles, arii, duete, piese orchestrale din panoplia aceasta largă a folclorului românesc, adaptări de Tiberiu Brediceanu și nu numai pentru scena de operă. O să fie ceva deosebit! Și la balet este Toaca; Ion Tugearu a pus-o în scenă. Este tot un moment românesc, dar pe teme bisericești.


La pupitrul dirijoral se va afla Ionuț Pascu, pe care noi, iubitorii de operă, îl cunoaștem mai ales în calitate de cântăreț.

El a terminat și Facultatea de dirijat și de aceea, fiind un concert aparte, mi-am permis să-i dau lui să dirijeze acest eveniment. Nu că ar fi un începător, pentru că el a mai dirijat în diverse locuri. Eu spun că o să fie un dirijor la înălțime, conform așteptărilor noastre.

A consemnat Irina Cristina Vasilescu