ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.20 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.24 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Simona Mihai

Publicat: marți, 20 Iunie 2017 , ora 12.51

Pe 28 iunie, Fundația Umanitară "O Nouă Viață" sărbătorește 20 de ani de activitate, timp în care și-a asumat responsabilitatea protejării copiilor și tinerilor a căror viață a fost mutilată pentru totdeauna în căminul-spital de boli neuropsihice de la Siret.
Activitatea fundației a însemnat, la propriu, o nouă viață pentru cei care nu au avut acces la drepturi fundamentale pentru orice ființă din secolul XXI: libertate, dragoste, îngrijire medicală, educație. Cei 20 de ani de activitate vor fi marcați printr-o gală care
va avea loc la Sala de Marmură a Cercului Militar Național și va beneficia de prezența cunoscuților muzicieni Simona Mihai, George Zacharias și Marios Panteliadis, ce vor prezenta lucrări de Maurice Ravel, Jules Massenet, Giacomo Puccini, Serghei Prokofiev și Giuseppe Verdi. Considerată una dintre cele mai promițătoare voci ale tinerei generații de artiști lirici, cu prezențe pe scena Operei Covent Garden din Londra și pe cea a Operei din Frankfurt, Simona Mihai a oferit câteva detalii despre acest eveniment:


În 28 iunie vă veți afla la București pentru a fi alături de Fundația umanitară "O nouă viață", care sărbătorește 20 de ani de activitate. Despre ce este vorba?

Trebuie să vă mărturisesc că este o întâlnire foarte plăcută; se întâmpla acum trei ani la Londra, la scurt timp după prezentarea operei Pagliacci la Covent Garden. Atunci l-am cunoscut pe domnul Nigel Squibb, care mi-a vorbit despre proiectul și apoi programul domniei sale în România și despre dorința de a-i ajuta pe tinerii cu dizabilități sau pe cei lipsiți de resursele necesare unei vieți decente. Și, i-am propus o colaborare în viitor, spunându-i că aș vrea și eu să ajut atât cât pot, aducându-mi în felul meu contribuția la acest proiect. A fost de acord și, astfel, s-a născut acest mic recital, serată muzicală.


O serată muzicală care va avea loc la Cercul Militar Național, alături de alți doi muzicieni.

Da, am fost entuziasmată de buna primire a colaborării noastre, deoarece suntem trei buni prieteni și foști colegi - eu, violonistul George Zacharias și pianistul Marios Panteliadis. Noi trei ne cunoaștem din studenție și având afinități muzicale și plăcându-ne să lucrăm împreună, am colaborat întotdeauna foarte bine.


Ce veți interpreta în acest recital?

Este o serată muzicală care va avea un pic din Massenet, Ravel, dar și Prokofiev - câteva arii de operă și două lieduri.

Interviu realizat de Jeanine Costache