Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Cellia Costea

Publicat: vineri, 21 Iunie 2019 , ora 12.54

Sâmbătă, 22 iunie 2019, Opera Națională București prezintă primul dintre cele trei spectacole cu titlul de premiera a operei "Trubadurul" de Giuseppe Verdi. Regia, decorurile, costumele și luminile poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla Iurie Florea. În cadrul celor trei reprezentații desfășurate în regim de premieră, vor evolua artiști invitați precum sopranele Cellia Costea și Apollonia Egyed -Leonora, mezzosoprana Andrada Roșu - Azucena și tenorul Samuele Simoncini - Manrico. În 22 iunie, Contele de Luna va fi interpretat de baritonul Lucian Petrean, iar Leonora de soprana Celia Costea. Cu această din urmă am stat de vorbă în avampremiera producției amintite.

Celia Costea, v-am invitat să ne vorbiți despre premiera care va avea loc pe scena Operei Naționale București, o premieră cu opera Trubadurul de Giuseppe Verdi. Spuneți-ne cum este această montare imaginată de Mario De Carlo?

Sunt foarte bucuroasă că m-am reîntors la Opera Națională București într-o producție pe care mi-o doream să o cânt din nou. Ultima dată am cântat-o acum doi ani, la Atena. Este foarte binevenit în acest moment după ce, acum o săptămână și jumătate, am încheiat o altă producție, de data aceasta cu Norma în rolul Adalgizei. Acum vorbesc despre Leonora; eu un rol care-mi ajută vocea să mi-o mențin suplă și este un rol pe care-l iubesc foarte, foarte mult.

Producția de la Opera Națională București este, din punctul meu de vedere, superbă! Este tradițională, iar Mario este recunoscut pentru scenografiile și costumele superbe pe care le creează.


Povestiți-ne puțin despre costumele pe care le veți îmbrăca în această producție!

După cum spuneam, costumele sunt superbe. În fiecare act există câte o toaletă în diverse culori. Primul act are o rochie gri petrol, actul al doilea - una neagră, în actul trei, la nuntă - este o premieră acest lucru - Leonora este îmbrăcată în costum tradițional țigănesc, iar în actul patru - o rochie violet. Bineînțeles, este știut că Mario are o foarte mare atenție asupra costumelor, iar probele acestea au fost foarte lungi, de la două la trei ore pentru fiecare costum.


Spuneați că este o producție clasică. Totuși, o producție nouă trebuie să atragă cu ceva publicul. Ce aduce nou această producție?

Este clasică din punct de vedere al costumelor, dar scenografia este foarte stilizată și are un aer proaspăt. Deci, cu sigurață publicul va fi atras de ceea ce va vedea pe scenă. În plus, cred că luminile vor face detaliul în această producție.


Cum decurg repetițiile? Ce ne puteți spune despre colaborarea cu dirijorul, cu partenerii de scenă?

Cu maestrul Florea este pentru prima dată când colaborez și la jițul pe care l-am făcut duminică ne-am găsit foarte bine; avem aceleași idei și același concept despre muzică, deci nu a fost nici o problemă din punctul acesta de vedere. Colegii sunt excepționali! Mă bucur! Va fi o premieră de înaltă ținută! Contele de Luna este Lucian Petrean, Azucena - Andrada Roșu, Ines - Antonela Barnat.


Cu siguranță, publicul este îndrăgostit de glasul dumneavoastră și de prezența dumneavoastră pe scena Operei Naționale București. Dacă ar fi să adresați o invitație publicului, cum ar suna aceasta?

Să fie prezent în număr cât mai mare pe datele de 22 și 26 la spectacolele mele, dar și pe 23 iunie, când va cânta cel de-al doilea cast. Pentru mine este mereu o onoare să mă reîntorc la București și, bineînțeles, sunt cu emoții duble de câte ori sunt acasă.


Interviu realizat de Jeanine Costache