Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Aida Pascu

Publicat: marți, 2 Aprilie 2024 , ora 7.43

În data de 12 aprilie 2024, la Palau de la Musica din Valencia se va desfășura Gala "International Classical Music Awards", în cadrul căreia sopranei Aida Pascu i se va înmâna premiul la categoria "Tânărul interpret al anului 2024". Cu această ocazie, artista i-a oferit un interviu colegei noastre, Sarah Natsis, din care aflăm mai multe informații despre eveniment.

Aida Pascu, la vârsta de numai 24 de ani ați desemnată "Tânărul interpret al anului 2024" de către prestigiosul juriu "International Classical Music Awards". Este vorba despre una dintre cele mai cunoscute distincții ale industriei discografice la nivel mondial, premiile ICMA fiind deseori numite "Oscarurile muzicii clasice". În primul rând, cum ați primit această veste?

Aflasem despre acest premiu cu puțin timp înainte să fie publicată vestea, dar până nu am văzut știrea oficială, parcă nu a fost real. Am fost pe de-o parte surprinsă, iar pe de altă parte, firește, foarte bucuroasă.


Ce impact a avut primirea titlului primit asupra carierei dumneavoastră până în prezent și cum credeți că o va influența pe termen lung?

Are o anumită pondere în CV-ul unui artist. Prin urmare, cel care a fost premiat la ICMA are o mare credibilitate în momentul în care se dă o audiție sau se prezintă pe scene în concerte sau spectacole. S-a răspândit foarte repede și mai multe persoane par să fi auzit numele meu, ceea ce este cu siguranță de folos.


Premiul vă va fi înmânat în data de 12 aprilie 2024 la Gala Premiilor ICMA ce va avea loc la Palau de la
Musica din Valencia. În cadrul evenimentului veți evolua împreună cu Orchestra din Valencia condusă de Alexander Liebreich. Ce lucrare ați ales pentru această ocazie?

O arie pe care am început s-o studiez în Italia, acum doi ani și pe care nu am avut ocazia să o cânt pe scenă - "Ernani, involami" din Opera "Ernani" de Giuseppe Verdi.


Interviu realizat de Sarah Natsis