Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu solista de jazz Irina Sârbu

Publicat: miercuri, 15 Decembrie 2021 , ora 9.37

Christmas is here se intitulează concertul ce are loc joi, 16 decembrie 2021, pe scena Sălii Radio, pe care îl veți putea audia în direct pe frecvențele postului nostru. Sub conducerea dirijorului Ionel Tudor se vor afla Big Band-ul Radio și solista de jazz Irina Sârbu, cea care ne-a oferit mai multe detalii în interviul următor.

În 16 decembrie veți fi solista concertului intitulat Christmas în Here! Cu ce gânduri așteptați revenirea pe scena Sălii Radio alături de dirijorul Ionel Tudor și Big Band-ul Radio?

Este o mare bucurie să revin pe scena Sălii Radio, și în formula asta alături de care îmi face mare plăcere să cânt. Tot timpul primesc cu bucurie invitația domnului Tudor și a celor din Big Band-ul Radio de a cânta împreună. Ne așteptăm și ne dorim să fie un concert extrem de pozitiv. Am ales piese americane, swing, foarte pozitive pentru perioada asta pe care cu toții o trăim. Ne dorim să aducem o notă pozitivă în viața celor care o să vină să ne asculte și, totodată, să presărăm un pic magia Crăciunului - pentru că nu mai e foarte mult până la Crăciun - să aducem magia Crăciunului în sufletele spectatorilor care vor fi joi seară la Sala Radio.

Ca repertoriu, am ales piese foarte cunoscute din repertoriul pieselor americane de Crăciun - Let It Snow, Santa Claus is Coming to Town, Sleigh Ride, White Christmas sunt câteva din titlurile pe care le vom cânta.


Ce planuri cuprinde agenda dumneavoastră în perioada următoare?

Din fericire, acum, că regulile s-au mai relaxat, chiar a fost un boom în luna decembrie. Aseară am avut concert la Ateneu, tot un concert de Crăciun. A fost foarte frumos, o atmosferă chiar magică! Publicul a cântat alături de noi. A fost foarte fain. După concertul de la Radio, pe 19 decembrie voi cânta la Mânăstirea Turnul Prahova tot un concert de Crăciun. Apoi, un concert de Crăciun la Botoșani alături de Filarmonica din Botoșani și de dirijoarea, aranjoarea, orchestratoarea și pianista Simona Strungaru. Vom cânta la Botoșani pe 22 decembrie. Atunci va fi ultimul concert înainte de sărbători, cu tema sărbători de iarnă.

Pentru anul viitor, sunt în lucru proiecte, pregătim un nou album, Ethnotic Project, albumul numărul doi. Continuăm seria concertelor și spectacolelor pentru copii Clasic e fantastic la Ateneul Român și la Teatrul Odeon. Deocamdată, cam atât, dar sperăm la noi propuneri!

Interviu realizat de Alexandra Scumpu