Interviuri Înapoi
AUDIO. Interviu cu Simona Strungaru
Concertul din 15 februarie 2020, înscris în programul Clasic e fantastic și realizat în colaborare cu Festivalul Internațional de Animație Anim'est de la București, va îmbina într-un mod atractiv muzica și desenul animat într-un spectacol pe scena Ateneului Român. Mai multe despre acest eveniment aflați din interviul următor cu Simona Strungaru, ce se va afla în dubla ipostază de pianist și compozitor.
Concertul educativ din 15 februarie poartă numele cunoscutului personaj din desenele animate pentru copii "Felix the Cat". Cum ați ajuns la acest titlu pentru evenimentul de sâmbătă?
Este, de fapt, un cine-concert cu muzică originală compusă de mine pentru filmele care-l au protagonist pe Felix the Cat, filmele din anii '20, deci de acum o sută de ani. Noi suntem un grup de cinci instrumentiști care interpretăm muzică live ce însoțește imaginea. Este prezentat în cadru educativ pentru că vor fi și explicații despre felul în care am conceput muzica pe imagine și de ce am ales anumite momente să fie dedicate instrumentelor respective și, practic, cum s-a ajuns la ceea ce ei vor vedea și auzi.
Spuneți-ne despre colaboratorii care vor fi pe scenă alături de dumneavoastră.
Am plăcerea să-i am alături de mine pe Natalia Pancec - violonistă, Bogdan Gugu la clarinet, Iulian Nițică - contrafagot și Sebastian Burneci la trompetă. Alături de noi mai sunt, dar preînregistrați, Radu Sinaci - violoncelist, soprana Irina Ionescu și vocea unui personaj interpretată de Maya Sophie Burneci.
Foto - Cristian Barcan