Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Sandra Ecobescu, președinta Fundației Calea Victoriei

Publicat: miercuri, 15 Decembrie 2021 , ora 10.03

Concertul de Anul Nou organizat de Fundația Calea Victoriei a ajuns la cea de-a opta ediție și îi va aduce în fața publicului, în 7 ianuarie 2022, pe soliștii Mădălina Barbu, Renata Vari și Alfredo Pascu. Despre tematica evenimentului dirijat de Tiberiu Soare ne-a vorbit Sandra Ecobescu, președinta Fundației Calea Victoriei, în interviul următor.


În 7 ianuarie, Fundația Calea Victoriei organizează împreună cu Opeera Națională din București a VIII-a ediție a Concertului de Anul Nou. Dacă ediția trecută s-a conturat în jurul unor teme spaniole, de data aceasta evenimentul propune o Călătorie muzicală în Viena din la belle epoque. Cum a apărut ideea acestei tematici?

Suntem foarte bucuroși că putem continua această tradiție. Tema pentru anul 2022 îi aparține dirijorului Tiberiu Soare, cel cu care în fiecare an am făcut acest concert extraordinar de Anul Nou. Este a VIII-a ediție și el s-a gândit să aducem ceva din atmosfera vieneză din a doua parte a secolului al XIX-lea.


În afară de conceptul spectacolului, ce alte noutăți mai aduce ediția a VIII-a?

Înainte de a povesti despre cei trei soliști invitați, aș povești despre faptul că este o mare onoare și bucurie pentru noi să desfășurăm a VIII-a ediție a Concertului Extraordinar de Anul Nou la Opera Națională București și în colaborare cu Opera Națională București care, după cum bine știți, sărbătorește 100 de ani. Așadar, suntem într-un cadru foarte festiv și elegant, cu o tradiție cu totul și cu totul ieșită din comun. Am început la Teatrul Odeon, apoi am continuat la Sala Radio, am avut unele ediții și la Teatrul Național, dar acum, iată, datorită faptului că Tiberiu Soare este un îndrăgostit de operă, cum spune el, și fenomen și instituție, facem acum concertul la Opera Națională București împreună cu colaboratorii de acolo, care sunt și ei entuziasmați de acest proiect comun.

Invitații serii sunt trei artiști foarte talentați, care au voci și un repertoriu care să fi exersat ceea ce înseamnă muzica vieneză și zona de operetă. În primul rând, l-aș menționa pe tenorul Alfredo Pascu, care are o voce excepțională. L-am văzut de curând la Operetă în Voievodul țiganilor. Apoi, soprana Renata Vari și soprana Mădălina Barbu, cu care publicul nostru este deja obișnuit. Este a treia oară cânt este invitată la concertul nostru de Anul Nou. Așadar, vom avea niște voci spumoase, pline de energie, de luminozitate, care să aducă la acest început de an, în data de 7 ianuarie, multă bucurie și mult entuziasm în inimile și sufletele tuturor celor care vor participa atât în sală, cât și cei care vor auzi la Radio România Muzical acest concert de gală.

Credit foto: Andrada Mihailescu

Interviu realizat de Alexandra Scumpu