ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Răzvan Poptean, coordonatorul proiectului Concursului Internațional de Muzică 'Gheorghe Dima'

Publicat: vineri, 7 Iulie 2017 , ora 12.23

În 9 iulie 2017 se deschide cea de-a 16 ediție a Concursului Internațional de Muzică Gheorghe Dima. Detalii am aflat de la coordonatorul proiectului:

Domnule Răzvan Poptean, în 9 iulie începe o nouă ediție a Concursului Internațional de Interpretare "Gheorghe Dima". Ce va avea special această nouă ediție?

În primul rând vom avea un juriu foarte tânăr, ceea ce se practică mai rar la astfel de concursuri, un juriu tânăr pe care l-am selectat din întrega lume, foști câștigători ai unor mari concursuri de prestigiu din întreaga lume. Vom avea președintele juriului la secțiunea flaut, Seiya Ueno, un tânăr flautist din Japonia, care are peste 20 de premii internaționale la flaut. Vom avea pe Loic Schneider, unul dintre tinerii flautiști care a câștigat marile concursuri de flaut din lume, care este și prim flautist la Swiss Romande. Sebastian Jacot, ultima senzație pe plan flautistic, a câștigat recent concursul ARD din Germania sau concursul Nielsen și de asemenea, din garda de flautiști români, Cristina Bojin și Liliana Cada Manoleasa.

La clarinet vom avea președinte de juriu pe renumitul clarinest Tibor Reman, care este prim clarinetist la Berlin, la Staatoper, în orchestra maestrului Barenboim, vom avea un tânăr clarinetist Valentin Uryupin, care, la fel are peste 20 și ceva de premii internaționale și îl recomandă pentru a fi în juriul nostru. El s-a apucat și recent de dirijat, chiar a câștigat două dintre cele mai mari concursuri de dirijat Solti și Mahler. Vom avea onoarea să-l avem pe Spiros Mourikis, la fel, câștigător de Nielsen Competition și este profesor și clarinetist la Atena.

Ce-i nou, l-am chemat în juriu pe câștigătorul de ediția a XV-a, Damien Bachmen, din Elveția și din partea României vom avea pe un profesor Flavius Trif, de la Academia de Muzică "Gheorghe Dima". Este un eveniment major, pe care nu-l putem organiza fără Administrația Fondului Cultural Național și a Primăriei Consiliului Local Cluj Napoca.


Interviu realizat de Radu Mihalache