Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ramona Bădescu, responsabil PR la Filarmonica „Oltenia”

Publicat: miercuri, 7 Septembrie 2022 , ora 12.52

Între 7 și 11 septembrie, la Craiova se desfășoară a șasea ediție a festivalului de jazz, eveniment organizat de Primăria Craiova și Filarmonica "Oltenia". Detalii despre programul acestor zile ne oferă Ramona Bădescu, responsabil relații publice al instituției muzicale, în interviul acordat colegei noastre, Norela Costea.

Stimată doamnă Ramona Bădescu, ce aduce nou această a VI-a ediție a festivalului?

Craiova Jazz Festival este la ediția cu numărul 6, este organizat de Filarmonica Oltenia Craiova și cumva, revenim la formula inițială, în care prezentăm câte trei-patru trupe în fiecare seară. Sunt atât brand-uri cunoscute, cât și nume noi, dar care sunt foarte valoroase. Festivalul va fi prezentat de promotorul de jazz Alexandru Șipa și va debuta miercuri, pe 7 septembrie, la ora 21.00, în Parcul Nicolae Romanescu, într-un cadru foarte frumos, pe malul lacului, la debarcader. Craiovenii știu despre ce vorbesc, este un loc pitoresc, iar cei care vor deschide din punct de vedere muzical vor fi Cicos's Jazz Orchestra și Oltenia Big Band sub conducerea muzicală a lui Horia Dinu Nicolaescu. Este un dirijor de origine olteană, care s-a stabilit în Germania. Este dedicat trup și suflet jazzului și și-a înființat această ochestră acolo, în Germania, Cicos's Jazz Orchestra, cu care vine periodic și în România să încânte publicul iubitor de jazz. Prima seară va fi acolo în parc, la ora 21.00, într-un eveniment special, în care se vor face și degustări de vin. Vom continua între 9 și 11 septembrie în Sala Filarmonicii, în formula obișnuită de concerte, bineînțeles, cu Laura Orian Trio, Trio Petrică Andrei, Othello Trio, Trio Puiu Pascu, Duo Jezebel-Alexandru Burcă, Blazzaj, Adrian Naidin & Friends, RC & The Melody Makers, Roana Red Project și Hot Leeks Oltenia Stars Blues Band. Deci sunt așa cum vă spuneam, atât nume cunoscute, cât și nume mai noi din lumea jazzului, fiecare bineînțeles cu un stil diferit. Vom asculta și jazz standard, dar și standard mai modern și fuziuni muzicale. Acest festival va fi ca o imagine panoramică a ceea ce înseamnă jazzul din România.


Ce propuneri are Filarmonica pentru publicul de jazz și nu numai, în stagiunea 2022-2023?

În general, noi organizăm anual acest festival. Este baza, ca să spun așa, pentru partea de jazz. În rest, în timpul stagiunilor obișnuite, pe lângă concertele noastre simfonice și vocal-simfonice, lunar sau la două luni venim și cu concerte de popularitate, în care abordăm fuziuni și vom anunța, atunci când vom începe stagiunea, care va fi programul. Dar, așa cum spuneam, baza este acest festival, pe care noi îl organizăm de șase ani, undeva, în general, la mijlocul lunii septembrie.


Care este modalitatea de achiziționare a biletelor pentru festivalul de jazz?

Publicul este așteptat, atât la agenția noastră de bilete a Filarmonicii Oltenia din Calea Unirii numărul 16, dar și pe entertix.ro, deci biletele se pot achiziționa și online, iar acum avem și o ofertă pentru concertul din parc; la un bilet achiziționat se va primi unul gratuit. O altă veste bună pentru public este aceea că au intrare gratuită copiii sunt vârsta de 14 ani (mă refer la evenimentele din sala noastră de concerte, deci nu este inclus și acela de pe 7, de deschidere). Pentru cei care doresc să participe la cele trei evenimente de la Filarmonică, avem și un sistem de abonament - de 100 de lei pentru trei seri, astfel, este 50 de lei pentru fiecare seară, în care evident, intră toate trupele care vor evolua pe scenă.


Interviu realizat de Norela Liviana Costea