Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Raluca Ouatu despre deschiderea Stagiunii Regale

Publicat: marți, 10 Noiembrie 2015 , ora 13.47

Tenorul Teodor Ilincăi este solistul concertului care deschide astăzi, 10 noiembrie 2015, noua stagiune a Cameratei Regale, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României. La pupitrul dirijoral se va afla, pe scena Ateneului Român, Constantin Grigore. Detalii aflați de la Raluca Ouatu, manager artistic al ansamblului.

Înregistrarea concertului va fi difuzată luna decembrie la Radio România Muzical.


Camerata Regală își deschide noua stagiune. Ce ați pregătit publicului pentru primul concert?

Am pregătit un program special; arii și uverturi celebre din opere celebre. E un program cu care Camerata Regală până acum nu a apărut. Ne-am dorit foarte tare să facem acest concert alături de un tenor absolut senzațional, un român tânăr care face performanță peste tot în lume și care, din păcate, cântă foarte rar la noi în țară. Facem acest lucru alături de dirijorul nostru principal, Constantin Adrian Grigore, și sperăm să fie un concert așa cum ni-l dorim cu toții… un concert foarte bun, care să ajungă la inimile dumneavoastră.


Ne puteți vorbi și despre întreaga stagiune. Ce alte evenimente include ea?

Anul acesta Stagiunea regală va cuprinde cinci concerte. Următorul va fi în data de 24 decembrie, chiar în Ajunul Crăciunului, un concert de colinde românești și internaționale, reorchestrate de Dan Dediu într-o manieră deosebită. Vrem să venim și noi cu colinda în casele oamenilor și în sufletele lor.


Camerata Regală este din 2009. Cine sunt muzicienii care formează ansamblul și cu ce scop a fost el fondat?

Într-adevăr, Camerata Regală s-a înființat în anul 2009, din dorința de a realiza un ansamblu cameral de excepție și de a face performanță. În acest ansamblu se află tineri instrumentiști – noi spunem că sunt cei mai buni din generațiile lor. Sunt oameni care fac performanță atât la nivel cameral, cât și la nivel solistic și cu toții sunt aici din dorința lor de a face muzică împreună și de a realiza un act artistic deosebit.

Interviu realizat de Andreea Chiselev