Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianistul Sorin Zlat despre spectacolul A Jazzy Christmas Night

Publicat: marți, 20 Decembrie 2022 , ora 13.52

Sorin Zlat, te pregătești pentru două spectacole la Teatrul de Operetă "Ion Dacian". Este o producție de proporții. Sunt 20 de muzicieni implicați.

Este un spectacol mai grandios. Eu în fiecare an mi-am propus, încă de acum 15 ani să fac concerte de Crăciun, îmi place foarte mult perioada Crăciunului, îmi plac foarte mult colindele de Crăciun. În fiecare an fac câte un concert și anul acesta mi-am propus să fac ceva mai spectaculos și sper că așa o să fie și așa o să iasă. Am adunat 20 de muzicieni și vreau să spun că sunt bucuros că am alături muzicieni extraordinari ca Luiza Zan, Irina Sârbu, Ovi, Sergiu Ferat, soția mea, Mihaela Alexa, soprana Bianca Ionescu, Alex Baroc, Răzvan Encună, băieții din band, din Groove Garden, cum ar fi Seby Sandor, Liviu Negru, Vlad Tohănean, Răzvan Trifan. Am adus și un pachet de suflători, Laurențiu Moise la trompetă, Adi Cojocaru la trombon, Cosmin Stanciu la saxofon tenor și bineînțeles, surpriza cea mai mare, grupul vocal Jazzapella, care prin Zoltan Andras vin cu niște aranjamente foarte frumoase, s-au alăturat acestui concert.


Mai ai și alte recitaluri în perioada de Crăciun?

Pe 24 decembrie vom cânta la Classical Christmas Market care se desfășoară chiar în fața Operei Naționale și pe 25 decembrie suntem invitați la Târgul de Crăciun din Piața Constituției.


Revenind la spectacolele de la Teatrul "Ion Dacian", ele s-ar vrea începutul unei întregi stagiuni de jazz.

Eu asta îmi doresc ca acest concert să fie un start al unor viitoare serii de concerte sub titulatura Jazzy Nights. Sper, conducerea Operetei și cine mai dorește să ne susțină pe noi, comunitatea de jazz să putem face aceste concerte .


Ce alte proiecte mai ai pentru anul care vine?

Anul care vine o să vină cu multe surprize, cu nou album. În primăvară o să am un turneu în Statele Unite ale Americii cu trio-ul meu, festivaluri și multe surprize.


Interviu realizat de Viorel Grecu