Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianistul Mariano Castro

Publicat: luni, 11 Aprilie 2022 , ora 11.03

Domnule Mariano Castro, veți susține marți, 12 aprilie, un recital intitulat ,,Buenos Aires from the Piano”, aflându-vă în dublă calitate de pianist și chitarist. Ce ne puteți spune despre piesele pe care le veți interpreta în cadrul acestui eveniment?

Repertoriul este alcătuit din piese 100% din Buenos Aires, capitala Argentinei, orașul meu natal. Ideea este de a arăta ritmurile caracteristice din Buenos Aires: tango, vals, milonga și un pic mai contemporan, muzica lui Astor Piazzolla, care reprezintă foarte bine orașul nostru, aceasta fiind un fel de soundtrack al Buenos Aires-ului.


Sunteți un mesager al muzicii argentiniene în România, unde locuiți de câțiva ani. Cum primește publicul românesc acest tip de muzică?

Eu sunt foarte mulțumit cu publicul românesc. Am avut șansa și bucuria de a cânta peste tot în țară. Întotdeauna lumea s-a bucurat foarte mult și cred că a format o conexiune emoțională cu tipul nostru de cântec. Muzica noastră, din Buenos Aires în special, este încărcată de o mare emoție. Aceasta a fost creată de mulți emigranți, cărora le era dor de țările lor. Atunci, deoarece la momentul respectiv era nevoie de ceva important, au creat acest tip de manifestare artistică. De aceea cred că publicul se conectează foarte mult cu această muzică, care este pasională, emoționantă și de calitate. Așa că eu întotdeauna sunt foarte mulțumit cu publicul de aici deoarece acesta primește foarte deschis această muzică și cultură, în general.

Interviu realizat de Ana Sireteanu