Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ovidiu Andriș, managerul Filarmonicii "Banatul" din Timișoara

Publicat: marți, 18 Iunie 2024 , ora 11.35

Ultimul concert din cadrul stagiunii 2023-2024 a Filarmonicii "Banatul" din Timișoara va avea loc vineri, 21 iunie 2024. Instituția organizează un concert vocal-simfonic, dirijat de Stefan Geiger, eveniment despre care Ovidiu Andriș, managerul instituției ne-a oferit mai multe informații: 

În data de 21 iunie se va termina stagiunea 2023-2024, o stagiune foarte frumoasă care încorporează memoria anului 2023, când Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii și ne bucurăm foarte mult că în această poveste rămâne în primul rând patrimoniul material al orașului. Vom încheia această stagiune în data de 21 iunie 2024, ora 19.00 la sala Capitol din Timișoara împreună cu Stefan Geiger dirijor, Katerina von Bennigsen soprană alături de orchestra Remus Georgescu și corul "Ion Românu", interpretând lucrarea monumentală de Gustav Mahler Simfonia nr. 2 în do minor, Învierea.


Este ultima săptămână a stagiunii. Este un moment al bilanțului. Dacă ar fi să caracterizați stagiunea 2023-2024, cum ați face-o?

Având în vedere că stagiunea trecută a fost una foarte intensă și pentru care Filarmonica Banatul a primit premiul pentru cea mai bună stagiune din partea Uniunii Compozitorilor, Criticilor și Muzicologilor, da, această stagiune a fost una extraordinară, cu concerte extraordinare. Am avut această premieră al Recviemului In memoriam în luna decembrie, concerte foarte frumoase alături de maestrul Bebeșelea și de Stefan Geiger, care împreună au format acest duo de dirijori principali invitați alături de soliștii noștri în rezidență, Florin Iliescu, Brian Chang și Daniel Ciobanu și cumva, deja ne îndreptăm privirea către următoarea stagiune care va fi și mai palpitantă.


Tot în acest an ați organizat o serie de evenimente
dedicate copiilor și publicului ceva mai tânăr. Cum a primit publicul din Timișoara aceste proiecte și cum vor continua ele din toamnă?

Filarmonica Banatul desfășoară și activități educaționale și pentru copii. Începând cu concertele pentru bebeluși, vândute în proporție de 100%, ne-am bucurat să putem lucra și cu această categorie de vârstă. Am avut pentru concertul de vârstă 2-7 ani, muzica Disney; sălile au fost pline și ne bucurăm foarte mult că tinerii și copiii gustă tipul acesta de manifestări. Pentru noi este foarte important să ieșim în comunitate și să ne conectăm cu tinerii; evenimentele sunt de foarte mare însemnătate, iar în seriile următoare vom reîmprospăta concertele dedicate tinerilor și vom găsi noi metode de a ne conecta cu ei.


Interviu realizat de Lucian Haralambie