Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu mezzosoprana Ruxandra Donose

Publicat: luni, 17 Ianuarie 2022 , ora 10.07

Astăzi, 17 ianuarie, pe scena Dubai Millenium Aphitheatre vor urca membrii ai Orchestrei Operei Naționale din București, alături de soliști precum soprana Teodora Gheorghiu, mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Daniel Magdal și baritonul Iordache Basalic. Despre acest concert aflăm mai multe de la mezzosoprana Ruxandra Donose.


Cum au decurs repetițiile până acum?

Au decurs foarte bine, rapid. Mă bucur să pot să colaborez din nou cu Orchestra Operei Naționale din București.


Ce lucrări pregătiți pentru Expoziția de la Dubai?

Am hotărât de comun acord să alegem un repertoriu accesibil, având în vedere că probabil nu vom avea cel mai specialist public. Și-atunci, cu mare drag și bucurie, vom cânta arii foarte cunoscute. Eu o să cânt „Carmen”, „Samson și Dalila” și, împreună cu soprana Teodora Gheorghiu, Barcarola din „Povestirile lui Hoffmann” de Offenbach.


Ce însemnătate are acest concert pentru artiștii Operei Naționale din București?

Cred că orice ieșire și orice întâlnire cu publicul este extraordinar de binevenită. Această scenă din Dubai va fi în aer liber. Deci, iată că măcar din anumite puncte de vedere temeri nu ar trebui să existe. Este esențial pentru noi, artiștii, să ne prezentăm publicului, nu doar unor camere de luat vederi. Eu, personal, cânt pentru prima dată în Dubai. Va fi o experiență absolut nouă pentru mine. Am cântat foarte mult în afara Europei, dar mai mult în spațiul asiatic - Japonia, China, Singapore, Hong Kong ș.a.m.d. Aștept cu nerăbdare și cu interes să văd cum se prezintă publicul din Emiratele Arabe Unite.


Când vă vom putea revedea pe o scenă din București?

Nu știu, dar sper să se întâmple cât de curând din nou. Mă aflu în relații foarte bune și în discuții foarte deschise și fructuoase cu Opera din București și, bineînțeles, și cu Orchestra Radio, așa cum am fost de mai mulți ani. Deci, cu siguranță, vom prinde orice ocazie posibilă. Dar, probabil că în această stagiune nu vom mai avea bucuria reîntâlnirii pentru că eu sunt prinsă în alte părți. Voi cânta în diverse concerte cu „Cântecul Pământului” de Mahler la Dresda, cu „Wesendonck Lieder” de Wagner cu orchestra la Dublin, Recviemul de Verdi la Seattle și o producție nouă de „La Gioconda” în Anglia, la Festivalul Grange Park Opera.

Credit foto Nicolae Alexa

Interviu realizat de Petre Fugaciu