Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ionel Tudor, dirijorul Big Bandului Radio

Publicat: joi, 20 Decembrie 2018 , ora 14.13

"Iarna spune povești" este concertul care încheie vineri, 21 decembrie, de la ora 19:00, prima parte a stagiunii de concerte 2018-2019 de la Sala Radio. Big Bandul Radio și Orchestra Națională Radio vor fi conduse de dirijorul Ionel Tudor.

"Iarna spune povești" - un concert pe care îl realizați, de această dată, în colaborare cu Orchestra Națională Radio. Cum ați conceput acest spectacol?

Este titlul unui colind semnat de Andrei Tudor, un colind foarte frumos, și ne-am gândit ca în perioada de sărbători să facem un eveniment în care să avem colinde de Crăciun și muzică pop de foarte bună calitate. Îi avem invitați pe Paula Seling, Nico, Vlad Miriță, George Miron A capella și Corul de copii "Sunetul muzicii". Am gândit din timp acest lucru și sper să ne iasă foarte, foarte bine pentru că este ceva total deosebit de ceea ce s-a întâmplat până acum în această instituție. Repertoriul este foarte, foarte frumos. Avem muzică instrumentală; de exemplu, Polar Express sau Christmass Medley - niște lucrări deosebit de frumoase de orchestră pe care le-a conceput Andrei Tudor. Iar apoi, repertoriul este foarte variat și lucrul acesta cred că o să placă foarte mult publicului, pentru că de la muzica pop ajungem la colinde internaționale, colinde românești și sper să aducem acea căldură în sufletele oamenilor chiar înainte de Crăciun. În perioada aceasta de sărbători se spune că rebuie să fii bun, trebuie să ierți, trebuie să gândești pozitiv, să te gândești la lucrurile benefice. Noi încercăm prin muzica noastră, în acest eveniment din 21 decembrie, să realizăm toate aceste lucruri pentru cei care ne ascultă.


Dacă ar trebui să faceți un scurt bilanț al anului muzical 2018 pentru dumneavoastră, ce puncte ați evidenția?

Am avut un an foarte bogat. Pe lângă stagiunea de jazz, am avut evenimente mari în perioade de sărbători - tot colaborări cu Orchestra Simfonică București, de data aceasta. Apoi, am avut o colaborare excepțională cu Orchestra Operei din Brașov la Cerbul de Aur. Deci, a fost un an foarte plin și, spun eu, cu evenimente foarte, foarte importante.

Interviu realizat de Ana Diaconu