Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu interpreta de jazz Irina Sârbu

Publicat: luni, 4 Decembrie 2023 , ora 16.27


Irina Sârbu, marți, 5 decembrie, veți evolua pe scena Ateneului Român alături de dirijorul Constantin Grigore și Camerata Regală într-un concert intitulat "White Christmas". Ce atmosferă doriți să creați pentru publicul din capitală?

"White Christmas", concertul alături de Camerata Regală, va fi despre spiritul Crăciunului, despre magia Crăciunului, despre cântece de Crăciun - în engleză și în română, pentru că o să avem un repertoriu variat și combinat în acea seară.


Cum ați gândit alcătuirea programului?

Ne-am gândit să fie piese cunoscute și îndrăgite de public. Ne-am dorit ca publicul să cânte împreună cu noi piese ca Feliz Navidad sau Jingle Bells sau poate chiar White Christmas, cine știe. Avem și câteva colinde românești cum ar fi După datini sau Legănelul lui Iisus.


Ați mai avut ocazia să fiți solistă a Cameratei Regale și să colaborați cu dirijorul Constantin Grigore. Cum ați descrie relația artistică ce s-a conturat de-a lungul anilor?

Este, dincolo de o relație artistică, o relație de prietenie, de încredere, de poftă de a face proiecte foarte diversificate împreună. Am cântat împreună de la muzică românească interbelică la muzic clasică și, iată, acum repertoriu de Crăciun... și cine știe ce ne rezervă viitorul!


După concertul din data de 5 decembrie, de la Ateneul Român, ce urmează în agenda dumneavoastră de concert?

Pe 6 decembrie vom fi tot la Ateneu, dar într-o formulă mai restrânsă, alături de band-ul meu (Puiu Pascu, Ciprian Parghel, Tudor Parghel) și mulți, mulți invitați, în cadrul proiectului "Clasic e fantastic". Concertul se numește "Clasic e fantastic - Cum să înțelegem muzica de sărbători". Apoi, pe 16 decembrie, tot la Ateneu, tot în cadrul proiectului "Clasic e fantastic", ne vedem alături de Orchestra Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti" (dirijor, Andrei Racu). Iar pe 8 decembrie, vom cânta la Târgul de Crăciun București.

Credit foto: Ioan Stoica

Interviu realizat de Ioana Țintea