Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Gabriela Iordache, coordonatoarea programului "Tinere Talente"

Publicat: luni, 12 Decembrie 2022 , ora 15.06

 Astăzi, 12 decembrie, de la ora 18:30, la Teatrul de Operetă și Musical "Ion Dacian", se desfășoară ediția "Perpetuum" a Galei "Tinere Talente" . Mai multe detalii ne oferă Gabriela Iordache, coordonatoarea de peste 11 ani a programului "Tinere Talente", într-un interviu realizat de Ioana Țintea. 

Gabriela Iordache, în data de 12 decembrie, Fundația Regală Margareta a României organizează cea de-a XIV-a ediție a galei Tinere Talente. Gala are în fiecare an o temă specifică. De această dată, tema este Perpetuum. Care este motivația alegerii ei?

Vă așteptăm la Teatrul de Operetă și Musical "Ion Dacian" în data de 12 decembrie pentru gala Tinere Talente. Concertul Perpetuum este o abordare modernă pe care ne-a propus-o Zoli Toth. Se alătură tinerilor talentați muzicieni, în acest an, Zoli Toth, în acest concept "Perpetuum", care are la bază lucrări celebre din repertoriul compozitorilor Mozart, Mussorgsky, Rahmaninov, Bizet și Verdi, lucrări care i-au inspirat în vremurile actuale pe Eric Carmen, Gary Brooker, astfel că veți putea asculta un program muzical original, într-o abordare modernă și în aranjamentul orchestral al lui Mladen Spasinovici.


Cine sunt muzicienii care vor onora gala "Tinere Talente" de anul acesta?

Așa cum am amintit este muzicianul Zoli Toth, dar ni se alătură și dirijorul Constantin Grigore, se alătură în calitate de invitați cei doi foști bursieri ai programului "Tinere Talente", tenorul George Vîrban și mezzosoprana Miruna Iancu alături de tinerii noștri bursieri, beneficiari ai programului Tinere Talente în 2022. Și aici aș aminti doar câteva nume: violoncelista Izabela Ghergu, Cornelius Zirbo, chitaristul Ovidiu Pintilie, Ioan Bănescu, pianistul Daniel Dumitrașcu. Vă invit să veniți la gală să îi ascultați pe toți. Așadar, o să vedeți o serie de tineri foarte talentați alături de tineri muzicieni consacrați deja, amintindu-i pe cei de mai sus.


Care este modalitatea de acces a publicului?

Publicul poate să participe la această gală înscriindu-se pe pagina noastră dedicată evenimentului contra unei donații modice, devenind în felul acesta și susținător al programului, dar vă invit să accesați pagina evenimentului și pagina noastră de Facebook, Tinere Talente și Fundația Regală Margareta a României. Încă mai avem locuri pentru cei care doresc să participe la gală.


Interviu realizat de Ioana Țintea