Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Dragoș Dimitriu, directorul Filarmonicii din Brașov

Publicat: joi, 14 Iulie 2022 , ora 12.29

Domnule Dragoș Dimitriu, care este structura stagiunii estivale organizate de Filarmonica din Brașov?

După cum am obișnuit publicul, organizăm o stagiune estivală foarte bogată. Avem concerte cu Filarmonica din Brașov, cu Filarmonica din Sibiu, chiar și cu Orchestra de Cameră Radio și violonistul Valentin Șerban. Totodată continuăm cu seria pe care am început-o anul trecut, Tuesday's Jazz, în care vor urca pe scenă cele mai cunoscute trupe de jazz din București, cum ar fi Adrian Nour Band, Aleka ș.a.m.d.


Cum a reacționat publicul la concertele care au avut loc deja în cadrul stagiunii?

Am avut deja două concerte în Piața Sfântul Ioan din Brașov, este important acest detaliu, la care a fost de fiecare dată plin. Am organizat și o zonă în care se poate sta jos și un loc de unde se pot achiziționa bilete contra unei sume de 10 lei. Vreau să spun că răspunsul a fost incredibil, deși am putut anunța foarte târziu, au venit extrem de mulți oameni. Cred că pe la 500 sau 600 de oameni pe seară am avut minim în acea piațetă micuță.


Joi, 14 iulie, în Piața Sfântul Ioan va avea loc o gală de muzică spaniolă și mexicană. Cine va susține acest concert și ce lucrări se regăsesc în program?

Este o seară deosebită, cu soliști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Am organizat un parteneriat cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca și bineînțeles că Florin Estefan, managerul instituției, ne este foarte apropiat și ne-a ajutat și cu programul. O să vină patru soliști și dirijorul Vladimir Lungu. Este într-adevăr un program cu muzică spaniolă și muzică mariachi. Așadar, ceva nou pentru Brașov, deoarece până acum nu s-a mai întâmplat un astfel de eveniment în orașul nostru și sunt tare curios ce public va veni și câți vor încerca să și danseze, pentru că am avut și anul trecut anumite seri tematice și lumea într-adevăr s-a bucurat de acel moment. Exact acest lucru vrem să trezim în oameni, să se exprime artistic, să danseze, pot să se bucure de ceea ce se întâmplă la noi pe scenă. Exact de asta și facem aceste momente.

Concertele estivale ale Filarmonicii Brașov încep de obicei de la ora 20.00, cu o singură excepție, în data de 22 iulie, când va începe concertul de la ora 19.00, acela fiind un concert alături de Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo.


Interviu realizat de Ana Sireteanu