Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul și compozitorul Ionel Tudor

Publicat: miercuri, 15 Iunie 2022 , ora 14.15

"The Paradise of Standars", este concertul de jazz ce închide joi, 16 iunie 2022, de la ora 19,00, stagiunea 2021-2022 a Big Band-ului Radio, dirijat de Ionel Tudor.


Domnule Ionel Tudor, suntem la finalul unei noi stagiuni care a început în plină pandemie și, pe parcurs, lucrurile au intrat în normalitate și ați putut concerta împreună cu Big Band-ul Radio în prezența publicului. Cum a fost pentru dumneavoastră această stagiune?

Noi ne bucurăm de fiecare dacă când putem urca pe scenă. Este important pentru noi pentru că asta știm să facem și lucrul acesta ne bucură cel mai mult. Am avut și concerte online și concerte cu public, dar lucrurile au mers într-un crescendo și asta ne-a bucurat foarte mult.

Săptămâna trecută am avut o serie de trei concerte la Târgu Jiu. Am început cu Nadia Trohin, apoi, a doua seară, a fost cu Paula Seling, iar duminică seară am închis cu Monica Anghel. Concerte foarte frumoase și primite cu foarte multă bucurie de către un public numeros.

Iar acum, în 16 iunie, avem închiderea stagiunii Big Band-ului Radio și de data aceasta m-am gândit mai mult și am dorit să aducem pe scena Sălii Radio cele mai cunoscute standarduri ale muzicii scrise special pentru big band. Avem o multitudine de ritmuri, de la swing la funk, cu un repertoriu spectaculos, repertoriu care permite muzicienilor din cadrul Big Band-ului Radio solo-uri spectaculoase, și lucrul acesta va bucura foarte mult publicul. Am văzut cum reacționează în momentul în care instrumentiștii noștri foarte buni și tineri improvizează.

Ne vom bucura împreună cu publicul nostru și cu ascultătorii radio de o seară frumoasă, plină de muzică bună.


Ce planuri aveți pentru următoarea stagiune a Big Band-ului Radio?

Ne gândim să alternăm concertele de jazz, cu care publicul nostru este deja obișnuit, cu concerte de muzică pop și crossover. Și avem un repertoriu bogat aici și sperăm împreună cu doamna director Liliana Staicu să punem pe tapet și să arătăm și o altă latură a Big Band-ului Radio... toate împreună cu o colaborare cu Orchestra de Cameră Radio, pentru că tot ce înseamnă pop, pop-simfonic, pe lângă tot ce înseamnă big band ca instrumentație - adică brass, secție ritmică, saxofoane, straight, suflători de lemne și corn și foarte multe lucruri.

Interviu realizat de Ioana Țintea