Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul David Crescenzi

Publicat: joi, 20 Mai 2021 , ora 14.24

Stagiunea de la Sala Radio continuă mâine seară, 21 mai 2021, cu un concert transmis în direct pe frecvențele postului nostru. Mai multe detalii aflați din interviul următor cu dirijorul David Crescenzi, cel care se va afla, cu această ocazie, la conducerea Orchestrei Naționale Radio. 

Vineri, 21 mai, vă veți afla pe scena Sălii Radio, într-un concert susținut împreună cu Orchestra Națională Radio. Cu ce gânduri reveniți la pupitrul ansamblului?

Când radio mă cheamă sunt mereu bucuros. Ultima dată am fost în februarie, iar în martie am fost cu Orchestra de Cameră. Mă bucur să am această colaborare de două-trei ori pe an. Sunt foarte onorat, deoarece eu consider că Orchestra Națională de Radio este, fără nici un dubiu, cea mai bună orchestră din țară.


Îl veți avea alături pe violonistul Gabriel Croitoru, ca solist al Concertului nr. 3 în si minor de Camille Saint-Saens. Ce ne puteți spune despre colaborarea cu muzicianul?

Cu Gabriel am colaborat de trei ori la radio, și cu Filarmonica Enescu am făcut cu el 45 de ani, anul trecut. Îl consider pe Gabriel cel mai bun solist din țară, alături de Alexandru Tomescu și Liviu Prunaru, niște muzicieni frumoși și cu o personalitate mare. Cu el am făcut Paganini, o înregistrare, Concertul de Paganini, concertul de Mendelssohn. Pentru mine este prima dată când dirijez acest concert de Saint-Saens.


Concertul se încheie cu Simfonia în do major de Georges Bizet. Cum ați ales această lucrare?

Îi felicit pe cei de la secretariatul artistic de radio pentru alegerea acestui program și a acestei tematici. Este o temă excepțională, această temă franceză.


Interviu realizat de Larisa Scumpu